Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Peti Dani iberoromanskih jezika i kultura

29.04.2011. 22:00
Peti Dani iberoromanskih  jezika i kultura


U organizaciji Odsjeka za iberoromanske studije od 2. do 5. svibnja na Sveučilištu u Zadru održat će se V. Dani iberoromanskih jezika i kultura. Svečano otvorenje sad već tradicionalne manifestacije održat će se u ponedjeljak, 2. svibnja, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 10 h. Govor će održati prof. dr. sc. Vladimir Skračić, prorektor znanost i razvoj i doc. dr. sc.  Nikola Vuletić, zamjenik pročelnika Odjela za francuske i iberoromanske studije nakon čega slijedi izlaganje prof. dr. sc. Aitora Carrere sa Sveučilišta u Lleidi.
U lingvističkom dijelu programa sudjeluju prof. dr. sc. Aitor Carrera (Universitat de Lleida), prof. dr. sc. Francho Nagore Laín (Universidad de Zaragoza) i Soraia Louren ço (Filozofski fakultet u Zagrebu), a u književnom dijelu programa katalonska autorica M. Sarrias, venecuelanski autor J. Carlos Méndez, asturijski autor Dolfo Camilo i galješki autori A. Angueira i L. F. Campos.
U ponedjeljak će predavanja održati Francho Nagore i Maria Suárez. U utorak, 3. svibnja, predavanja će održati Merce Sarrias i Francho Nagore, a u srijedu 4. svibnja Soraia Lorenco. Kazališna skupina studenata Odsjeka za iberoromanske studije u srijedu će izvesti predstavu Conversaciones de la vagina. U četvrtak, 5. svibnja predavanja će održati Anxo Angueira i Leo F. Campos, a istog dana uvečer biti će izveden i performans, nakon kojeg će uslijediti studentska fešta. U petak će izlaganje imati Juan Carlos Mendez, a istog dana će biti proglašeni pobjednici Natječaja za najbolji književni uradak studenata Odsjeka za iberoromanske studije Sveučilišta u Zadru.