Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Purda najavio da će tužiti Srbiju

29.04.2011. 22:00
Purda najavio da će  tužiti Srbiju


Tihomir Purda,  koji je nakon gotovo dva mjeseca pritvora u BiH u početku  ožujka pušten na slobodu,  jučer je izjavio kako će zbog  uhićenja i pritvora u BiH tužiti  Srbiju. Purdu je u Vukovaru  posjetila premijerka Jadranka  Kosor, a odgovarajući na novinarsko pitanje kani li tužiti  Srbiju zbog uhićenja i pritvora  u BiH, kazao je kako njegov  odvjetnik radi na tome.
“Još rješavamo papirologiju, ali odlučili smo se na  tužbu”, kazao je.
Predsjednica Vlade Jadranka  Kosor posjetila je obitelj toga hrvatskog branitelja, a on je izjavio  kako je “premijerka obećala da će  doći i ispunila je svoje obećanje”.  Kako je rekao, očekuje da ga  premijerka Kosor posjeti i kad  uskoro rodi njegova supruga Slobodanka te da bude i kuma novorođenčetu. Na novinarski pak  upit da komentira dokle je došla  istraga brijunskih transkripata, ponovila je kako ne misli svaki dan  odgovarati na ista pitanja.
“Jasno sam rekla da ću tražiti  izvješće o radu vladina Ureda za  suradnju s međunarodnim kaznenim sudom, a istragu, naravno,  Vlada ne može pokretati. I to su  činjenice. Mislim da bi svaka  rasprava o tome trebala prestati.  Puno je važna posla i u vezi sa  završetkom pregovora i jačanjem  gospodarstva. Prema tome, molim da uzmete u obzir te činjenice. A izvješće o radu ureda  ćemo dobiti, preliminarne naznake smo već dobili”, kazala je.
Premijerka Kosor u Vukovaru  je sudjelovala u radu Dunavske  konferencije koju je i otvorila.  Na skupu su predstavnici 14 podunavskih zemalja uključenih u  Strategiju Europske unije (EU)  za dunavsku regiju te institucija  EU-a razgovarali o ulozi te strategije za poboljšanje životnih uvjeta u čitavu Podunavlju.