Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zagrijavanje juniorki za PH

29.04.2011. 22:00
Zagrijavanje juniorki za PH


Dva kola prije kraja A-1 lige za ostanak košarkašice Zadra  mirno čekaju rasplet sezone. Pobjeda u 8. kolu  na gostovanju kod Croatije ekipu s Višnjika riješila je  svih briga oko ostanka u ligi. I  dok Zadar i Croatia nemaju  više nikakvih rezultatskih opterećenja preostale tri ekipe  pokušavaju izbjeći posljednje  mjesto, odnosno ispadanje u  A-2 ligu. Jedan od tih sastava  je Agram koji je u nedjelju (20  sati) u 9. kolu gost Zadranki.
– Uspjehom kod Croatije  napravili smo veliku stvar i  mogu samo čestitati igračicama na toj pobjedi s kojom  smo potvrdili ostanak. Iako  imamo još igrati s Agramom i  u gostima protiv Požege  znali smo koliko nam je  bio važan dvoboj s Croatijom. Da smo izgubili tu  utakmicu, Agram bismo  dočekali s velikim imperativom pobjede. S obzirom da, za razliku od nas,  Agram u svom sastavu ima  nekoliko iskusnijih igračica  taj bi pritisak mogao ići na  ruku našim protivnicima.  Srećom, djevojke su to izbjegle tako da u dobrom raspoloženju čekamo kraj sezone – rezimira Marija Mazija,  trenerica Zadranki. U cijenu  pobjede protiv Croatije ušla  je i ozljeda Lare Majstorović  (istegnuće vrata) koja ne konkurira za Agram. Poteškoća s  ozljedom (mišić) ima i Ema  Meštrović, no ona će biti u  sastavu na posljednjoj domaćoj utakmici ove sezone.  Iako dvoboj s Agramom Zadru ne znači previše Mazija  kaže da mogu mirno spavati  konkurenti Zagrepčanki u  borbi za ostanak.
– Svoj posao do kraja sezone odradit ćemo korektno,  kao što smo to uvijek činili. To  što smo riješili ostanak ne  znači da ćemo se opustiti protiv Agrama i Požege. Želimo  pobijediti u svakoj utakmici i  nama veći motiv ne treba. No,  nećemo ništa forsirati, posebno ne kod igračica koje  nastupaju za juniorsku selekciju, koju uskoro očekuje poluzavršnica Prvenstva Hrvatske. Vjerujem da imamo juniorsku ekipu koja može ući  među četiri najbolje u Hrvatskoj – naglasila je Mazija  čija je ekipa petu sezonu zaredom u A-1 ligi završila u  sigurnoj zoni. Uz domaći  igrački kadar na Višnjiku su  pokazali i ostalim gradskim  klubovima kako se plasirati i  preživjeti u elitnom nacionalnom ligaškom natjecanju.
Na pitanje kako će Zadar  izgledati sljedeće sezone Mazija se samo nasmijala.
– Prerano je za takva nagađanja – podvukla je trenerica Zadra.
U 9. kolu igraju: Zadar –  Agram (nedjelja, 20 sati),  Split – Plamen Požega, Croatia 2006 slobodna.