Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Radio 057 obilježio svoj 20. rođendan

29.04.2012. 22:00
Radio 057 obilježio svoj 20. rođendan


Radio 057 je svoj 20. rođendan u subotu proslavio bogatim programom pod nazivom “Raspjevana i rasplesana cvjetna livada”


Radio 057 obilježio je svoj 20. rođendan u subotu bogatim programom pod nazivom “Raspjevana i rasplesana cvjetna livada” kojim su obilježeni i ovogodišnji, peti, Zeleni dani grada Zadra. Kako nijedno rođendansko slavlje ne može proći bez uzvanika proslavu poznatog zadarskog radija proslavili su građani i to oni najmanji za koje je priređen zabavni program koji je većim dijelom bio održan na Poljani Ivana Pavla II.
I ova radijska akcija krenula je tradicionalno s Branimira velikim defileom preko mosta do Poljane, a veselu povorku predvodila je golema “starka”. Prava zabava počela je na Poljani gdje su u programu, uz brojne građane, glavnu riječ, ipak imali oni najmlađi.
– Ovo je samo jedna u nizu naših manifestacija koje se održavaju godinama, međutim, ova je godina posebna za nas jer smo sve manifestacije posvetili proslavi 20 godina Radija 057. Danas ovdje obilježavamo Zelene dane grada Zadra koji se petu godinu za redom održavaju uz pomoć naših prijatelja i pokrovitelja, rekla je Igris Smrkinić, direktorica 057 radija, portala 057info i RMC agencije najavljujući bogat program u kojem je istaknula male plesače Zadarskog plesnog ansambla i njihove točke uz vodstvo Martine Ružić i Lare Stanin, te likovne instalacije. Središnje mjesto događanja bilo je svakako oslikavanje ogromne “starke” koju je izradio zadarski umjetnik Nilo Karuc, a koju su mali likovnjaci oslikavali porukama ljubavi za svoj planet i ljude na njemu. Održana je i radionica “Volim planet svoj” tijekom koje su oslikavane platnene vrećice i kamenčići, a sudionici su kućama ponijeli i uspomene iz “Zelenog kola sreće” koje su napunili brojni sponzori manifestacije.
– S najmlađima je najslađe i najljepše raditi. Sve što radimo radimo na ulici za građane i njihovu djecu i baš po tome smo prepoznatljivi, zaključuje Igris.
Da su projekti Radija 057 zaista prepoznatljivi svjedoči i velik broj Zadrana koji su se sa svojom djecom okupili na Poljani i uživali u manifestaciji. Dok su se jedni zabavljali uz ples i vesele pjesmice za djecu, drugi su ostavljali svoj umjetnički trag na velikoj “starki”.
– Ja sam nacrtala jedan cvjetić kako bi priroda bila lijepa i sačuvana da možemo boraviti u njoj, rekla je Anamarija koja je pod budnim okom roditelja ostavljala svoj umjetnički trag na “starki”.
Bogati program proslave 20 godina Radija 057 nastavljen je i jučer sudjelovanjem na Danu plesa, a nastavit će se i dalje brojnim događanjima na zadarskim ulicama na koje će kao i uvijek biti pozvani i dobrodošli svi Zadrani.