Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sakrament prve svete pričesti primilo 13 djece

29.04.2012. 22:00
Sakrament prve svete pričesti primilo 13 djece


Dragi roditelji, budite uvijek uz svoju djecu, zalažite se da idu na vjeronauk u školu i da se vjerski odgajaju. Važno je ići redovito u Crkvu. Najljepše je kad vam se djeca tako odgajaju, kad su blizu Crkve i oltara, u molitvi, kad idu na ispovijed i pričest. Vi im u tome pomažite, kazao je u propovijedi mons. Ivan Mustać tijekom misnog slavlja u katedrali Sv. Stošije u Zadru kada je podijelio sakrament prve svete pričesti trinaestorici djece.
Mali prvopričesnici su na početku euharistijskog slavlja u svečanoj povorci ušli u katedralu s pjesmom “Veselimo se svi i Bogu kličimo”. Zatim je uslijedila prigodna recitacija u čast Kristu koji potpuno daruje svoju prisutnost u bijeloj hostiji.    
– U jednoj godini postoje u župi mnoga slavlja i blagdani, a jedno od najljepših je slavlje prve svete pričesti, riječi su katedralnog župnika.  Mons. Mustać je potaknuo djecu na poštivanje roditelja, marljivost u školi i vjernost Bogu.
– Nemojte zanemariti i dogodine svoga vjeronauka, zaključio je propovjednik.
Prvopričesnici župe Sv. Stošije u Zadru: Nina Marija Fabijan, Lucija Dunatov – Gledić, Mikela Novoselić, Mirna Marija Brčić, Bruno Skoblar, Ita Režan, Šime Orlović, Fran Mandušić, Matija Mirković, Marin Vrsaljko, Niko Ivan Sulen, Mihael Patrik Mesarić, Karla Tadić.