Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Za klevetu optuženi Stanko Zrilić izbjegao prvo ročište na sudu

29.04.2012. 22:00
Za klevetu optuženi Stanko Zrilić izbjegao prvo ročište na sudu


Raspravni sudac Domagoj Kurobasa utvrdio je kako je Stanko Zrilić zaprimio poziv na sudsko ročište, no da se nije pojavio, a ni opravdao svoj nedolazak


Iako je uredno zaprimio poziv kojim ga se kao optuženika za kazneno djelo klevete na štetu župana Stipe Zrilića poziva na Općinski sud u Zadru, dožupan Stanko Zrilić nije se jutros pojavio na zakazanom ročištu niti je svoj nedolazak opravdao raspravnom sucu Domagoju Kurobasi. Upravo stoga početak suđenja je odgođen, a jednako i mogućnost kompromisnog rješenja mirenjem.  Branitelj župana Zrilića je naime rekao sucu Kurobasi kako mirenje u takvim uvjetima nije moguće jer nema s kim pregovarati oko uvjeta.
Iako je Stanko Zrilić poziv primio, sudac Kuirobasa naložio je županu i njegovu odvjetniku da u roku od 15 dana dopspune podatke za tuženog Zrilića u smislu imena njegova oca, bračnog stanja, broja djece i slično s obzirom na to da je riječ o privatnoj tužbi. A tek nakon što to sudac zaprimi odlučit će o datumu slijedećeg ročišta.
Podsjetimo, Stipe Zrilić najavio je tužbu protiv svog zamjenika nakon što je ovaj na posljednjoj Županijskoj skupštini sasuo niz optužbi na njegov račun kojima ga je javno optužio za pogodovanje Kali tuni kod dodjele koncesije. Zamjenik Zrilić svog je šefa optužio za teški kriminal u milijunskim iznosima ujedno navodeći kako se samo pet posto prostora pod koncesijom legalno naplaćuje, dok ostatak odlazi u džepove onih koji su takvu koncesiju dogovarali. Nije prezao ni pred procjenom štete nizjavivši kako je riječ o iznosu od 25 milijuna kuna.