Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Krstičević smijenjen, Tudor novi trener Hajduka

Autor: Hina (H)

29.04.2013. 22:00
Krstičević smijenjen, Tudor novi trener Hajduka


Ocijenili smo u ovom trenutku da nam je ugrožen plasman u Europu što bi za klub bio veliki udarac – izjavila je Branka Ramljak, predsjednica NO-a Hajduka


Nadzorni odbor Hajduka jučer je većinom glasova smjenio dosadašnjeg trenera prve momčadi Mišu Krstičevića, a za novog je trenera imenovan Igor Tudor, izvjestila je na izvanrednoj konferenciji za novinare jučer kasno poslije nakon krizne sjednice Nadzornog odbora kluba potpredsjednica odbora Branka Ramljak.
Krstičević je smijenjen nakon nedjeljnog domaćeg poraza od Rijeke (1:2), a Tudor će Hajduk voditi do kraja ove sezone. Tudor je bivši reprezentativac, a s 35 godina bit će i jedan od najmlađih trenera u Hajdukovoj povijesti. U nogometnoj karijeri je igrao za Hajduk, Juventus i Sienu, ovo će mu biti prvo trenersko iskustvo, a od njega se očekuje da u dvije finalne utakmice protiv zagrebačke Lokomotive osvoji Hrvatski kup i ostvari plasman u Europu. Od 2000. godine ovo je čak 27. smjena trenera u Hajduku, a niti jedan od njih nije izdržao pune dvije sezone.
Branka Ramljak je izjavila kako je smijenjen i sportski direktor Hajduka Sergije Krešić, a raskinuta je suradnja i sa savjetnikom uprave kluba Fredijem Fiorentinijem. Ona je pojasnila kako je sjednica Nadzornog odbora sazvana na zahtjev predsjednika Uprave Marina Brbića te je održana telefonski.
– Nadzorni odbor odluke je donio sukladno svojem statutu jer je to u ingerenciji tog tijela – objasnila je Ramljak.
Predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić je zahvalio Krstičeviću rekavši da je u 14 mjeseci koliko je bio prvi trener Hajduka, napravio dobar posao, ali, kako je rekao, nekoliko posljednjih utakmica prezentacije na terenu nisu bile kakve su trebale biti.
– Ocijenili smo u ovom trenutku da nam je ugrožen plasman u Europu što bi za klub bio veliki udarac i odlučili smo se za promjene – objasnio je Brbić.
Za Tudora je Brbić rekao da je produkt Hajdukove trenerske škole, a osim toga i nogometni je velikan.
– Nadam se da će Tudor uspjeti plasirati Hajduk u Europu – naglasio je Brbić.
Dodao je kako je za sada dogovoreno da Tudor bude trener prve momčadi do kraja ove sezone, ali i da postoji mogućnost i dužeg angažmana jer vjeruje da je Tudor dobro rješenje za klub.
Brbić je izrazio žaljenje što sa Krešićem nisu ostvareni “neki zajednički zacrtani ciljevi”, te je rekao kako se još ne zna tko će ga naslijediti na dužnosti sportskog direktora.
– Fiorentini je dugo u Hajduku, dvadesetak godina, i došlo je do zasićenja s naše strane, a možda i s njegove – rekao je Brbić objašnjavajući razloge raskida suradnje sa Fiorentinijem.
– Donijeli smo ove odluke odjednom s namjerom da izazovemo pozitivni šok na svim poljima kako bi se momčad homogenizirala i pokušala sljedećih nekoliko utakmica odigrati najbolje što može – zaključio je Brbić.