Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Nazor: Moramo paziti na Zagrebov vanjski šut

Autor: Roman Morović

29.04.2013. 22:00
Nazor: Moramo paziti na Zagrebov vanjski šut

Foto: Zvonko KUCELIN



Pedeset i jedan tjedan nakon povijesne pobjede protiv Zagreba, koja je vratila klub u regionalnu ligu, košarkaši Zadra vraćaju se u Trnsko. Večerašnji dvoboj protiv istog protivnika nema baš toliki rezultatski značaj, ali je svakako iznimno važan, jer može pogurati Zadrane jednom nogom u ABA ligu ili malo zakomplicirati situaciju u borbi za treće mjesto.
“Mravi” nisu u igri za regionalnu ligu i s te strane nemaju ambicija, ali žele Ligu za prvaka završiti na što bolji način i motiva im sigurno neće nedostajati. Krenuli su sa šest uzastopnih poraza, ali su onda u svojoj dvorani svladali Alkara i Jollyja, te u prošlom kolu stvorili dosta problema Cedeviti. Stoga Ante Nazor poziva na oprez.
– Zagreb je u zapaženoj formi, posebno u šutu za tri poena. Moramo se pripaziti i jako dobro pripremiti da zaustavimo njihov vanjski šut. I na prvoj utakmici u Zadru imali smo određene probleme, posebno u prvom poluvremenu s radnim dijelom, zagrađivanjem da anuliramo njihov skok u napadu i s mečiranjem igrača u kontri – kaže splitski stručnjak na zadarskoj klupi.
U odnosu na prethodna dva susreta sa zagrebačkim momčadima, u sastavu neće biti Gorana Vrbanca, koji je dobio sina, a umjesto njega na put će Šime Olivari.