Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Jerbić: Ostavit ćemo srce na terenu

29.04.2016. 22:00
Jerbić: Ostavit ćemo srce na terenu


Došao je i taj dan. Dan odluke. Danas Zadar u okviru 30. kola Druge HNL na Stanovima dočekuje Hrvatski dragovoljac. Sudar je to dvije momčadi s dna drugoligaške ljestvice, točnije posljednjeplasiranog Zadra i pretposljednjeg Dragovoljca. A u ovome trenutku momčad iz Sigeta onoj sa Stanova bježi šest bodova. Veliki je to bodovni zaostatak, ali ne i nedostižan. Jer, u slučaju pobjede momčad Josipa Butić približila bi se “samo” na tri boda. A nakon toga ostala bi do kraja sezone još tri kola, tj. u igri bi bilo još šest bodova. Logika nam govori da Zadranima igra samo pobjeda u slučaju koje bi dobili šansu da sezonu ne završe na posljednjem mjestu. A dokle god živi nada Zadrani se sigurno neće predavati i borit će se za ostanak u drugoligaškom društvu. To nam je jučer potvrdio i Jure Jerbić, (do)kapetan momčadi sa Stanova.
– Eto došao je i taj dan, sutra (op.a. danas) igramo utakmicu odluke s Hrvatskim dragovoljcem. I dat ćemo sve od sebe da je riješimo u svoju korist – kazivao je jučer Jerbić.
Veliki ulozi
– Svjesni smo važnosti ovog dvoboja koji praktički odlučuje o tome hoćemo li biti posljednji ili pretposljednji na kraju sezone. Shodno tome postoji veliki pritisak upravo zbog tog imperativa, ali vjerujem da ćemo na kraju uspjeti pokazati naše najbolje lice i ono što je najvažnije, osvojiti tri boda. Kao što je poznato osnovni cilj u ovome trenutku nam je izbjeći to zadnje mjesto koje znači siguran odlazak u Treću HNL. Samo u slučaju pobjede zadržavamo nadu da se to može i učiniti. Približili bismo se Dragovoljcu na tri bod zaostatka i onda u posljednja tri kola dali sve od sebe kako bismo ih i prestigli.
Zadar i Hrvatski dragovoljac igrali su dvaput ove sezone i zasada je omjer izjednačen. Svakoj momčadi pripala je po jedna pobjeda.
– Istina, jednom je slavio Zadar, a drugi put Hrvatski dragovoljac. Na Stanovima smo ih tukli rezultatom 2:1 iako smo u toj utakmici dominirali i pobjeda je mogla biti i izraženija. Dragovoljac nam je u punoj mjeri uzvratio u Sigetu kada su nas pobijedili 5:0. Mislim da nismo bili toliko lošiji od njih, ali smo se nakon zaostatka od 2:0 potpuno raspali. Bile su to posve različite utakmice koje, po mom mišljenju, neće imati puno dodirnih točaka s ovom trećom. 
Nezaobilazno pitanje za Jerbića je bilo kakvu utakmicu očekuje ovoga puta.
– Sada je ulog puno veći nego u te dvije prethodne utakmice jer su ostala samo četiri kola do kraja sezone. A i nama i Hrvatskom dragovoljcu bodovi su jako važni jer se nalazimo u opasnoj zoni. Smatram da ni jedna ni druga momčad neće u toj mjeri dominirati kao što je to bio slučaj u prethodnima. Očekuje nas tvrda i neizvjesna utakmica u kojoj će presuditi sitnice, praktički detalji. Naravno, vjerujem i nadam se u našu korist.
Dojma smo da je Zadar u posljednje vrijeme u boljoj formi od Hrvatskog dragovoljca, i po igri i po bodovima.
Bolja forma
– Mi smo u posljednjih mjesec dana evidentno podigli formu i sve to skupa sada djeluje puno bolje nego prije tog perioda. Pobijedili smo Sesvete, odigrali neriješeno sa liderom Šibenikom i sada bili vrlo blizu osvajanja troboda u gostima kod Gorice. Ako protiv Hrvatskog dragovoljca pružimo partiju koja će biti na tragu tih naših partija onda smo vrlo blizu ostvarenju našeg plana. S druge strane vidljivo je da taj pritisak oko ostanka u Ligi itekako djeluje na momčad Hrvatskog dragovoljca. Izgubili su u prošlom kolu na svom travnjaku od direktnog konkurenta Segeste i sigurno da u Zadar stižu pod velikim imperativom osvajanja bodova. Sve to garantira vrlo zanimljiv današnji dvoboj.
Jure je veliki optimist uoči sudara s Dragovoljcem, ali svjestan da Zadrane danas očekuje iznimno težak posao.
– Preduvjet da pobijedimo Hrvatski dragovoljac leži svakako u našem pristupu. Od prve do posljednje minute moramo biti iznimno borbeni i agresivni, a s druge strane stopostotno koncentrirani. U svaki duel moramo ulaziti maksimalno ne prepuštajući ništa slučaju. Nama je najvažnije pobijediti u ovoj utakmici. Ne vjerujem da će gledatelji moći uživati u nekoj nogometnoj ljepotici jer je i za jednu i za drugu momčad utakmica prevažna i ulozi su veliki. Idealno bi bilo postići što prije pogodak i na taj način smanjiti psihološki pritisak. S druge strane nećemo se predavati niti u slučaju rezultatskog zaostatka, a to smo pokazali i protiv Sesveta kada smo gubili 0:1, a na kraju je utakmica završila u našu korist rezultatom 4:1. Nadam se da će nas doći podržati i navijači i ovom putem ih pozivam da to učine jer nam je puno lakše igrati kada nas oni motiviraju. Ostavit ćemo srce na terenu i zajedno doći do pobjede – kazao je na kraju razgovora Jerbić.