Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Arina Šimićev pobijedila u kategoriji grafičkog dizajna

29.04.2017. 22:00
Arina Šimićev pobijedila u kategoriji grafičkog dizajna


U petak je u Zadru završila Državna smotra učenika srednjih škola Republike Hrvatske iz obrazovnog sektora Grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija. Domaćin smotre je bila Prirodoslovno-grafička škola Zadar.
Aktivnosti smotre provedne su u prostorima škole, Kazalištu lutaka Zadar te u crkvi sv. Dominika. Uz službeni dio smotre sudionicima je organiziran i bogat kulturno-umjetnički dio programa kao što su posjet Muzeju antičkog stakla, ali i zanimljiva predstava u režiji profesora Ivice Antića, u kojoj su sudjelovali mladi talentirani učenici Prirodoslovno-grafičke škole, u kojoj su sudjelovali i mladi glazbenici ove škole te posebni gosti popularne studentske a cappella skupine A.K.A. Crescendo.
Ovogodišnji zadatak za učenike bio je izrada vizualnog identiteta Smotre Obrazovnog sektora grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija kroz razradu u šest kategorija. Najbolje vizualno rješenje moglo bi postati zaštitnim znakom i “brandom” budućih natjecanja i smotri.
Uz školu domaćina u natjecanju je sudjelovalo još osam škola iz cijele Hrvatske. Prirodoslovno-grafička škola iz Zadra bilježi konstantno izvrsne rezultate, jer je četiri godine škola je osvojila tri puta prva mjesta u raznim kategorijama i jednom treće.
Ove godine u svim kategorijama proglašeni su samo najbolji radovi.
Najbolji rad u kategoriji Grafička tehnologija napravila je učenica Prirodoslovno-grafičke škole Zadar Arina Šimićev, uz mentoricu Martinu Perić. U Grafičkom dizajnu nagradu je zaslužila Graditeljska škola Čakovec, u fotografiji Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, u animaciji Škola za dizajn i medijsku produkciju Zagreb, u filmu Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, te u izradi web stranice Elektrostrojarska škola Varaždin.
Smotra je završena okruglim stolom u kojemu su definirane smjernice za slijedeća natjecanja i smotre te je povedena rasprava o projekcijama za budućnost struke i ovih perspektivnih, modernih zanimanja.