Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bokanjcu nova škola, vrtići će pojeftiniti najmanje 30 posto!

29.04.2017. 22:00
Bokanjcu nova škola, vrtići će pojeftiniti najmanje 30 posto!


S kandidatom za gradonačelnika, Brankom Dukićem, zadarski HDZ jučer je obišao nekoliko kvartova u kojemu su iznesene glavne odrednice izbornog programa i plan razvoja pojedinačnih kvartova. S Dukićem su bili i kandidati za njegove zamjenike, Ante Babić i Jagoda Surać, brojni članovi stranke i HDZ-ova mladež.
Nakon obilaska Novog Bokanjca, Plovanije, Dikla i još nekih dijelova grada, Dukić nam je iznio prve impresije, rekavši kako je izuzetno zadovoljan reakcijom građana na njegovu kandidaturu i sve ono što će se u narednom razdoblju u njihovu kvartu napraviti.
Više je puta pozvao sve građane da rade za Zadar svaki dan, predstavljajući, kako je istaknuo, dosad najopsežniji, najkonkretniji i najbolji program za razvoj našeg grada pod nazivom “Za Zadar svaki dan”:
Sve učenike u jednu smjenu
– Na programu se radilo vrlo detaljno i postavljeni su konkretni ciljevi i mjere koji će se provesti u razdoblju od 2017. do 2021. godine. Krenut ćemo s konkretnim potezima kojima ćemo pomoći mladim obiteljima da im odgoj i obrazovanje djece ne bude teret. Mogu obećati da će u narednom mandatu sasvim sigurno biti izgrađena škola u Novom Bokanjcu, jer su napokon riješeni svi imovinsko pravni odnosi, sve dozvole, a postignut je i dogovor sa Zadarskom nadbiskupijom. Uz to, sigurno ćemo rekonstruirati i dograditi područne škole Ploča i Kožino. Želimo poboljšati školstvo u cijelom gradu, na način da naša djeca imaju najbolje opremljene škole i da idu na nastavu u jednoj smjeni, poručio je Dukić na lokaciji buduće škole na Novom Bokanjcu. Također je najavio sniženje cijene boravka u dječjem vrtiću za najmanje 30 posto, dok će obitelji s četiri i više djece imati osiguran besplatan vrtić, poručio je Dukić, najavljujući ravnomjeran razvoj svih gradskih kvartova.
Biračima Dikla obećao je sanaciju odlagališta koje će riješiti kroz regionalni centar, jer samo tako Zadar može postati moderan grad koji svojim građanima jamči visok standard života.
– Stanovnici Dikla neće biti građani drugog reda. Oni su kroz protekla desetljeća dovoljno pretrpjeli. Moramo educirati građane, izgraditi potrebnu infrastrukturu te uspostaviti sustav i riješiti problem otpada za narednih stotinu godina, rekao je Dukić stanovnicima Dikla, dok je na Plovaniji glavna tema bila izgradnja sustava odvodnje u svim dijelovima grada.
I Dukić bez kanalizacije
– Imamo na raspolaganju 350 milijuna kuna EU sredstava i 2021. godine će više od 90 posto domaćinstava biti priključeno na sustav odvodnje. Niti ja u Stanovima još uvijek nemam priključak na kanalizaciju – kazao je Dukić.
Najavio je i početak radova na Plovaniji koji započinju na jesen, i to od rotora do trafostanice. Nakon toga slijede Kožino, Petrčane, Diklo, Bokanjac, Novi Bokanjac, Vidikovac, Maslina, dio Stanova, Crvene kuće, Gaženica, dio Smiljevca, Ploča i Dračevac. HDZ-ovci su najavili kako će sanacijom odlagališta otpada u Diklu, te izgradnjom sustava odvodnje i rješavanjem prometnih gužvi, Zadar postati grad 21. stoljeća, ističući kako predstavljanje izbornog programa po kvartovima pokazuje da će u svom mandatu veliku pozornost posvetiti upravo suradnji s mjesnim odborima i rješavanju, naoko malih, kvartovskih problema. Cilj im je da kvartovi poput Plovanije imaju svoja sportska i dječja igrališta i da postanu centri zdravog života.


 “ODABRALI SMO LJUDE KOJI ODGOVARAJU MOM HABITUSU”


Na kraju subotnje kampanje s Dukićem smo razgovarali i o njegovim kandidatima za zamjenike, čijim izborom je izrazio veliko zadovoljstvo:
– HDZ je velika stranka i ima veliku mogućnost odabira kandidata. Odabrali smo ljude koji najviše odgovaraju mom habitusu jer ja nisam čovjek koji sve zna i uvijek ću se truditi pitati i struku. Odabir našeg tajnika ŽO-a, Ante Babića, i nestranačke kandidatkinje, gospođe Jagode Surać, pokazuje jednu širinu. Ona je dugogodišnji zaposlenik Gradske uprave i to je ono što meni najviše treba, a Ante već 15 godina radi u Gradsko upravi, tako da neću gubiti vrijeme na donošenje krivih oduka, već ću nastaviti raditi na razvoju grada – kaže Dukić.