Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Oko 200 učenika predstavilo se s deset koreografija slobodnog plesnog stila

29.04.2017. 22:00
Oko 200 učenika predstavilo se s deset koreografija slobodnog plesnog stila


U sklopu Županijskih dana 2017. u kino dvorani Pogona kulture u Sv. Filip i Jakovu održana je 15. smotra plesnih aktivnosti osnovnih škola Zadarske županije. Već četvrtu godinu za redom škola domaćin je bila OŠ Biograd na Moru.
– Djeco slijedite svoje snove, trud se isplati. Ples je univerzalni jezik koji ne poznaje kulturne i nacionalne granice, rekao je Jordanko Miloš, ravnatelj OŠ Biograd, koji se pritom zahvalio Općini Sv. Filip i Jakov i načelniku Zoranu Pelicariću za već tradicionalno ustupanje kino dvorane.
Na smotru se prijavilo osam županijskih osnovnih škola s deset plesnih koreografija slobodnog plesnog stila, vježbanja uz glazbu i kreativnog plesa na temu. Koreografije je izvodilo oko 200 učenika.
– Lijepo je vidjeti ovu rasplesanu mladost, a tamo gdje ima mladosti, ima i budućnosti, poručio je Pelicarić poželjevši svima uspješne nastupe i uspjeha u narednim plesnim aktivnosti.
A plesači, uglavnom djevojčice, zahvalili su mu se tako da su ostavili srce na podiju, dali dušu gledateljstvu u prepunoj kino dvorani.
– Ljubav prema plesu je poveznica i nit vodilja ovih mladih ljudi koji iz godine u godinu svojim trudom i radom postižu odlične rezultate radeći ono što vole, poručila je voditeljica Katarina Pavlović iz Srednje škole Benkovac.
Prva skupina koja je zaplesala na pjesmu Toca-Toca je mlađa plesna skupina iz OŠ Biograd na Moru pod vodstvom mentorice Sanje Mušćet. Potom je na podij izašla starija biogradska plesna skupina s plesom na pjesmu Bingo Dance.
Plesna skupina Little Angels iz POŠ Nova Zadar, predstavila se plesom na pjesmu Booty Swing. Mentorica je Anja Smoljan.
Iz OŠ Sveti Filip i Jakov, Područne škole Raštane Donje stigla je plesna skupina Ringišpil, koju uvježbava mentorica Anica Soče. Izvela je ples na pjesmu Bailando pobravši veliki aplauz raspoložene publike.
Posebno upečatljiv nastup imala je plesna skupina OŠ Sukošan mentorice Tajane Cvjetković koja je plesala na pjesmu Jungle Drum. Nakon mladih sukošanskih plesačica došla su Dica otoka Pašmana iz OŠ Vladimira Nazora Neviđane pod mentorskom palicom Antonia Petričevića. Izveli su ples na pjesmu Lean on.
Cheap Thrills, naziv je pjesme koju su izveli Angels iz POŠ Nova, pod vodstvom mentorice Anje Smoljan. Potom su na pozornicu izašli Krunići iz zadarske OŠ Krune Krstića. Pod vodstvom mentorice Marije Šimunić besprijekorno su izveli ples na pjesmu That Power.
Mentorica Ivana Vunić uvježbava simpatične Zvjezdice iz OŠ Petar Zoranić Stankovci koji je plesao u ritmu pjesme Ča-Ča. Mnogima će dugo u lijepom sjećanju ostati stankovačka plesna točka.
Smotru plesa zatvorili su Trolovi iz OŠ Sveti Filip i Jakova, koji su na ponos mentorice Jelena Šoch izvele ples na pjesmu Can’t Stop The Feeling. Dovoljno je reći da se publika digla na noge i fanatično pljeskala.
Pred zajedničko fotografiranje za uspomenu Jordanko Miloš je mentoricama, tehničkom voditelju smotre Ivanu Baričiću, voditelju plesne udruge Prvi korak, te načelniku Pelicariću uručio zahvalnice.
– Nadamo se da ćete nastaviti i dalje plesati na zadovoljstvo vama i svima nama. Do sljedeće godine, hvala i doviđenja, poručio je Miloš.