Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ples učiniti vidljivim široj društvenoj zajednici

29.04.2017. 22:00
Ples učiniti vidljivim široj društvenoj zajednici


Svjetski dan plesa na Forumu su obilježili Zadarski plesni ansambl i Radio 057. U skladu s međunarodnom proslavom plesa i ova udruga slavi ples kroz plesne susrete i izvedbe po prekrasnim lokacijama – u živoj scenografiji Zadra, grada s dugom plesnom tradicijom.
– Proslava Svjetskog dana plesa odnedavno je i dio zajedničkog projekta koji nas prati već nekoliko godina „Go out and dance”. Taj projekt u kome sudjeluje preko 10 gradova Hrvatske poziva sve plesače i ljubitelje plesa na zajedničko druženje izvan kazališnih i plesnih dvorana. Cilj je da izvođači osim što plešu, upoznaju se, druže i zabave, također učine ples vidljivim široj društvenoj zajednici, rekla je Sanja Petrovski, voditeljica ZPA, u najavi događaja.
Na Forumu je pročitana i tradicionalna poruka uz Dan plesa, koja ove godine stiže od nedavno preminule američke legende plesne scene Trishe Brown, a hrvatsku poruku je poslao Dubrovčanin Miljenko Vikić.
Uz Zadarski plesni ansambl na Forumu su jučer nastupili Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa, Baletna udruga Pirueta, Kazališna udruga Antis, Plesna udruga U pokretu te Studio 1. Voditelji programa bili su Josipa Štulić i Marin Lemić, profesionalni plesni umjetnici iz Zadra.
Zadarski plesni ansambl sinoć je na istoj lokaciji trebao izvesti i Prostorni performans na glazbu Erica Serre, koji je zbog lošeg vremena s petka prebačen na subotu. Autori koncepta i koreografije su Natali Perić i Sanja Petrovski.