Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Utrčali u najljepši zalazak na svijetu (FOTOGALERIJA)

29.04.2017. 22:00
Utrčali u najljepši zalazak na svijetu (FOTOGALERIJA)


Slovenski triatlonac Jaroslav Kovačić iz Krškog pobjednik je sinoćnje utrke od Taverne u Diklu do Pozdrava suncu. Kovačić je stazu dugu 10 km prešao za 34,50 min. Drugo i treće mjesto osvojili su zadarski trkači Lovre Kalac i Mario Bosnić. Najbrža od žena bila je Radmila Maksimović iz Atletskog kluba Šibenik.
Utrka je organizirana u sklopu Zadar Outdoor Festivala, koji je jučer započeo poznatim raftingom na Zrmanji. Već po povratku u Zadar, neki od rafingaša odlučili su pridružiti se ovoj, kako kažu organizatori, jedinstvenoj trkaćoj avanturi. Među onima koji su utrčali u naručje najljepšeg zalaska na svijetu našli su se se i Hrvatska Ironwoman Đurđica Orepić, ekipa partnerskog “Soča Outdoor Festivala”, blogeri iz različitih zemalja, koji će svoje pozitivne dojmove o Zadru prenijeti brojnim čitateljima.
– Već sam nekoliko dana na pripremama na Višnjiku. Vidio sam u novinama da se organizira utrka, pa sam se prijavio. Mogu samo reći da je Zadar prekrasan grad. ŠRC Višnjik nudi odlične uvjete za pripreme nas sportaša profesionalaca. Nažalost, u našem Krškom, koji je nekad bio poznat po plivanju nema više bazena, čak niti u krugu od 50 km. Nove lijepe ceste, prekrasna klima, a i Pozdrav suncu, ono je što nas privlači u Zadar, rekao je pobjednik Jaroslav Kovačić.
Najstariji natjecatelj bio je 70-godišnji Mario Sorić, kako kaže, do nedavne deložacije Prečanin, a sada Zadranin. Za razliku od ostalih Sorić je pretrčao 20 km. Naime, s Pozdrava suncu otrčao je do starta u Diklu i nazad.
Jučerašnja utrka nije bila jedini događaja na zadarskom Poluotoku. Zadrani i njihovi gosti mogli su uživati u atraktivnom highline nastupu vještih majstora ravnoteže. Za ovu priliku razapet je u zraku konop između Boutique hostela Forum i Arheološkog muzeja. Oni koji su željeli testirati i izazvati svoje vještine ravnoteže organizirana je radionica slacklinea u Kapetanskom parku. Zadar Outdoor Festival nastavljen je feštom u Arsenalu uz zvukove starih Beatlesa.