Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Mogli smo biti prvaci Europe

29.05.2012. 22:00
Mogli smo biti prvaci Europe


Trener mi je u povratku iz Kölna rekao da sam ispao žrtva sustava u kojem smo igrali – kaže Ninčević


Subotu je već zaboravio. Nije bilo lako jer Kiel je bio “na konopcima”, no vodeća momčad njemačke lige na kraju je otišla u finale u kojem je pobijedila Kopenhagen i nakon 2010. ponovno postala prvak Europe. Mnogo teži protivnik od Danaca u finalu Kielu je bio Füchse Berlin. U polufinalu Lige prvaka bilo je 25:24 za “zebre”.
– Šteta, imali smo ih – kaže Ivan Ninčević, lijevo krilo Berlina i hrvatske reprezentacije koji je imao jednu od dvije prilike za vodstvo svoje momčadi u posljednjim minutama.
– Išao sam na šut, a da sam pao sigurno bi svirali sedmerac. Nisam imao dobar kut, a i Omeyer me pročitao. Cijelu utakmicu smo ih stizali, ali nismo uspjeli povesti.
Utakmica za treće mjesto bila je formalnost u kojoj se bolje snašao Kopenhagen.
– Iako nas je trener pokušao motivirati za tu utakmicu bili smo potpuno prazni i nismo previše razmišljali o trećem mjestu. Kad tako izgubite polufinale od momčadi koja je bez izgubljenog boda u Bundesligi onda je teško dan kasnije igrati novu utakmicu kao da se prethodno ništa nije dogodilo.
Na završnici Lige prvaka u Kölnu Zadranin je postigao jedan gol, Kielu u polufinalu.
– Mogao sam bolje, ali nije mi išlo na ruku to što smo dosta vremena igrali s dva pivota. Tako sam u igri bio oko pola sata u polufinalu, a protiv Kopenhagena još i manje. I trener mi je u povratku iz Kölna rekao da sam ispao žrtva sustava u kojem smo igrali.
Do kraja Bundeslige još su dva kola. Berlinu je danas u 33. kolu dosta bod protiv Lemga za potvrdu trećeg mjesta koje donosi Ligu prvaka i sljedeće sezone.
– Kiel je prošlost i sada u Bundesligi želimo završiti posao kako treba. Od početka smo među tri najbolje momčadi i tu ćemo i ostati – zaključio je Ninčević.