Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ninčević i J. Valčić konkuriraju za London

29.05.2012. 22:00
Ninčević i J. Valčić konkuriraju za London


Drugi dio priprema predviđen je od 25. lipnja do 1. srpnja u Zadru


Slavko Goluža, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, objavio je popis igrača koje će voditi na pripreme za Olimpijske igre u Londonu. Na popisu, na kojem se nalazi 20 igrača, od kojih će šestorica otpasti za OI, su i Zadrani Ivan Ninčević (Füchse Berlin) i Josip Valčić (Croatia osiguranje). Okupljanje je u Zagrebu 10. lipnja, prva dva dana rukometaši će provesti na testiranjima, a 13. lipnja je polazak na Roglu gdje će boraviti deset dana. Drugi dio priprema predviđen je od 25. lipnja do 1. srpnja u Zadru, treći od 4. do 13. srpnja u Poreču, a završni dio od 16. do 23. srpnja u Karlovcu. Tijekom priprema Hrvatska će imati dvije pripremne utakmice protiv Švedske – 8. srpnja u Rijeci te 12. srpnja u Poreču. Polazak na OI je 23. srpnja.
– Na popisu nema nikakvih iznenađenja, to je ekipa koja je bila na Europskom prvenstvu u Srbiji. Na OI ćemo voditi najbolje i najspremnije igrače. Putovat će jedino oni koji će moći ispunjavati moje zamisli i neću biti rob nikakvih imena – kazao je Goluža.
Ždrijeb skupina OI bit će danas u 18.30 sati u Londonu, a Goluža nema želja.
– Ne želim se opterećivati koga ćemo dobiti u skupini. Svi koji dolaze u London imat će veliki motiv i sigurno će sve utakmice biti teške – dodao je hrvatski izbornik.


Popis igrača




Mirko Alilović, Venio Losert, Mate Šunjić, Manuel Štrlek, Ivan Ninčević, Hrvoje Batinović, Ivan Čupić, Zlatko Horvat, Ivano Balić, Domagoj Duvnjak, Josip Valčić, Blaženko Lacković, Drago Vuković, Damir Bičanić, Marko Kopljar, Denis Buntić, Jakov Gojun, Igor Vori, Željko Musa, Marko Matić.