Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Gestino Drvo života

Autor: Valentina Mlađen

29.05.2013. 22:00
Gestino Drvo života

Foto: Vedran SITNICA



Zadarska plesna udruga »Gesta« uspješno se plasirala u finale Treps festivala, koji se održava u Centru za kulturu Trešnjevka. Koreografijom »Putovanje ka sreći« oduševili su žiri i izabrani su među 18 najboljih koji će se natjecati u finalu. Ipak, finale će ovoga puta zadarska plesna udruga propustiti. Naime, tog će vikenda u svom gradu Zadranima predstaviti svoju najnoviju dramsko-plesnu produkciju »Drvo života« koja će u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar igrati 10. lipnja u 19 sati.
 – Drago nam je da smo prošli, drago mi je zbog mojih cura koje su dale sve od sebe i naprosto oduševile žiri, ali ipak ostajemo u svom gradu. Naravno da nam je malo žao. jer ne možemo na finale. No ovo je jedna velika potvrda našem radu. Bitno je da smo pokazale što možemo, kaže Nena Jurišić, voditeljica i koreografkinja Geste.
Uz organizaciju 2. zadarskoga plesnog festivala, odlaske na natjecanja i sudjelovanja na festivalima, posljednja tri mjeseca sa svojim Gesticama, kako ih od milja zove, priprema novu dramsko-plesnu produkciju »Drvo života« kojom će se uskoro predstaviti javnosti. U cjelovečernjoj predstavi, uz 160-ak polaznica udruge nastupit će i dvije djevojčice iz dramske sekcije Geste Roza Končurat u ulozi tvora Darka i Elena Bukvić u ulozi vjeverice Đurđe. Na predstavi je radio Gestin kreativni tim Nena Jurišić, kao koreografkinja i koautori Sanja Zalović i Hrvoje Dukić.
Kao i svaka Gestina produkcija i ova nosi snažnu poruku upućenu plesačima, ali i publici. Ovoga puta poruka je ljubav.
– Želimo poručiti da je ljubav ono što nas pokreće i vodi kroz život. Nije bitno je li to ljubav prema školi, roditeljima, partneru, poslu, to ostavljamo na volju promatraču, ističe Nena.