Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Koncert posvećen obnovi koncertne dvorane

Autor: Ante Rogić

29.05.2013. 22:00
Koncert posvećen obnovi koncertne dvorane

Foto: Vedran SITNICA



Tradicionalni završni koncert Glazbene škole Blagoje Bersa održan je u utorak navečer u HNK Zadar. Ukupno su izvedene 23 točke, a nastupili su najbolji solisti, zbor, orkestri i klapa Bersice, prvonagrađena na festivalu dječjih klapa, održanom 24. svibnja u HNK Zadar.
– Ovo je naš završni koncert, već tradicionalni, u kojem predstavljamo rad u prethodnoj godini. Imali smo dosta natjecatelja u ovoj godini i bilo je teško odabrati one koji će nastupiti na završnom koncertu. Svi su bili jako vrijedni, kazala je Branka Višić Karavida, ravnateljica Glazbene škole Blagoje Bersa.
Posebnost ovog koncerta je da su ga učenici posvetili obnovi koncertne dvorane, koja je nekada bila dio glazbene škole. Tako je publika na ulasku imala priliku u kutiji ostaviti dobrovoljni prilog.
Posebna atrakcija koncerta je bio nastup dječje klape »Bersice« koje su na nedavno održanom Festivalu dječjih klapa osvojile prvo mjesto u kategoriji do 14 godina. Pred kraj Karla Slavica je otpjevala »Maedchenlied« J. Brahmsa, a Andrej Karić je izveo jedno djelo F. B. Mendelssohna. Posljednji nastup imao je glasovirski duo Bruno Dušević i Dominik Zrilić.