Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Službeni početak turističke sezone

Autor: Velimir Brkić

29.05.2013. 22:00
Službeni početak turističke sezone

Foto: Velimir BRKIĆ



Biogradski stol tradicionalna je manifestacija kojom se već osmu godinu zaredom u centru Jadrana povezuje zelena i plava Hrvatska te tako otvara glavna turistička sezona. Manifestacija započinje 31. svibnja, a trajat će sve do 2. lipnja.
– Festival je to izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora »Dugi svehrvatski eno-eko-gastro-etno stol – Spojimo zeleno i plavo« objedinjen pod nazivom Biogradski stol, iz godine u godinu izaziva sve veće zanimanje i domaćih i stranih gostiju, rekao je Ivo Eškinja, direktor Turističke zajednice.
Pritom je naglasio kako su u Biogradu već odavno sezonu proširili na cijelu godinu.
– Ovogodišnji Biogradski stol već osmi put za redom prvi vikend u mjesecu lipnju otvara punu turističku sezonu čime službeno započinje turistička sezona u gradu Biogradu na Moru i na biogradskoj rivijeri, naglasio je Eškinja.
Pritom je otklonio dilemu koja se eterom posljednjih dana širi diljem Lijepe naše: Čiji je duži stol – Slavonski ili Dalmatinski, onaj Najduži stol u Hrvata u Velikoj u Požeško-slavonskoj županiji ili ovaj Biogradski stol?
– Dileme je nestalo kad su ovdje kao dragi gosti bili izlagači i organizatori iz Velike. Oni su jednostavno ustvrdili kako bi u Biogradski stol stala njihova tri Najduža stola u Hrvata, obznanio je mr. sc. Eškinja.
Kako je najavljeno stol dug više od kilometra i ove će godine biti prepun različitih delicija, a svoje proizvode izlagat će 400 proizvođača i udruga. Organizatori očekuju dolazak 25 tisuća posjetitelja.