Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Božidar Longin potvrđen za župana

29.05.2017. 22:00
Božidar Longin potvrđen za župana


Nakon što su zbog nepravilnosti u radu biračkog odbora u Bilišanima u nedjelju ponovljeni izbori, Božidar Longin potvrđen je za zadarskog župana, a Šime Mršić i Šime Vicković za njegove zamjenike. Ovi su izbori tako potvrdili da je Longin pobjednik prvog kruga izbora, čime su potopljene sve nade SDP-a koji je vjerovao kako bi snage s HDZ-om mogli odmjeriti u drugom krugu.
Naime, ponovljenim izborima odazvalo se samo 24 posto birača ili 116 njih od ukupno upisanih 478 birača.
Longinu su tako birači dali povjerenje u ostvarenju njegova intrigantnog plana za “županiju sigurne budućnosti”, kako je bio slogan njegove kampanje. Više je puta u kampanji ponovio kako stoji iza svake stavke navedene u programu te da za svaku ima i sredstva.
– Pažljivo sam razradio sve segmente koji će županiju podići na jednu veću razinu, u protivnom se ne bih ni prihvatio ove kandidature – poručio je Longin u kampanji. Nakon rezultata izbora u Bilišanima za naš je list izjavio:
– Zahvaljujem svima koji su mi na izborima povjerili glas dajući mi na taj način povjerenje da provedem svoj program i od naše županije napravim županiju sigurne budućnosti radeći za dobrobit svih. No ovim se putem zahvaljujem i svima onima koji su glasovali protiv mene jer su mi na taj način zapravo dali priliku da ih uvjerim kako je moj program zaista kvalitetan i kako ću raditi na dobrobit svih građana naše županije – poručuje Longin.