Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Hrvatski tisak u promociji borbe protiv mina

Autor:

29.06.2009. 22:00
Hrvatski tisak u promociji borbe protiv mina

Foto: Vedran SITNICA



U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održana je javna obrana doktorske disertacije Josipa Čerine. Rad pod naslovom “Hrvatski tisak u promociji međunarodnih načela borbe protiv mina” Čerina je branio pred Stručnim povjerenstvom u sastavu: prof. dr. sc. Aleksandar Halmi, doc. dr. sc. Nada Zgrabljić Rotar i prof. dr. sc. Josip Vidaković.
Obrana doktorske disertacije Josipa Čerine, izrađene pod mentorstvom dr. sc. Nade Zgrabljić Rotar, kruna je njegova studiranja na poslijediplomskom studiju informacijskih znanosti Sveučilišta u Zadru. Svi članovi Stručnog povjerenstva pozitivno su se izjasnili u svojim ocjenama Vijeću poslijediplomskih studija Sveučilišta u Zadru. Dr. sc. Josip Vidaković istaknuo je u svojoj ocjeni kako je postignut cilj istraživanja, a sam rad je prilog istraživanju medijske komunikacije.
– Vrijednost ovog rada je što se po prvi put, empirijski, dokazalo kako je hrvatski tisak izvještavao o protuminskom djelovanju, istaknuo je Vidaković dodavši kako je riječ o pionirskom radu, budući da prvi put netko obrađuje ovu temu. Naglasio je kako je potrebno senzibilizirati javnost na ovu temu, a ako se rad objavi, bit će jako korisno. Na samom kraju svoje ocjene Vidaković je istaknuo kako je kandidat pokazao kako je osposobljen za samostalan istraživački rad.
Nada Zgrabljić Rotar istaknula je u svojoj ocjeni kako doktorska disertacija Josipa Čerine predstavlja multidisciplinarno istraživanje. Zgrabljić Rotar navodi kako su osnovna i pomoćne hipoteze dokazane, a sami rezultati daju poticaj za daljnja istraživanja.
– Doktorska disertacija Josipa Čerine je znanstveno vrijedan i društveno koristan rad, istaknula je Zgrabljić Rotar.
Dr. Aleksandar Halmi u svojoj ocjeni je naveo kako su postavljene hipoteze operabilno dobro postavljene. Istaknuo je kako je riječ o visoko-disertabilnoj radnji.