Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Da bi bio ljepši svijet

Autor: Ante Rogić

29.06.2010. 22:00
Da bi bio ljepši svijet

Foto: Filip BRALA



Međunarodna škola “Integracija 21. vijek” iz Moskve obuhvaća djecu u dobi od dječjeg vrtića do kraja osnovne škole. Škola je međunarodno priznata jer se radi po certifikatu koji je priznat na velikim svjetskim sveučilištima, poput Oxforda ili Cambridgea
U organizaciji Međunarodne škole “Integracija 21. vijek” iz Moskve jučer je na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Zadar otvorena izložba “Svijet djetinjstva”. Riječ je o radovima polaznika navedene škole, a o samoj školi u suvremenom svijetu govorila je Svjetlana Kulichenko, direktorica škole. Istaknula je pritom kako škola ne postoji samo kako bi dala neko akademsko znanje, već da mogu komunicirati o različitim kulturnim vrijednostima.
– Ova izložba je tu da bi bio ljepši svijet, da ne bi bilo rata, ružnih stvari. Izložba predstavlja taj ljepši, dječji svijet, originalnost i ljepotu. Polaznici škole prikazuju kako su oni doživjeli taj svijet i prenose ga dalje. Nikakve lijepe slike ne mogu zamijeniti lijepi svijet i zato smo mi danas ovdje okupljeni, kazala je Kulichenko.
U ime Grada Zadra okupljene je pozdravio Radovan Dunatov istaknuvši kako je riječ o znakovitom druženju, kako bismo “mi stari podržavali mlade i da se učvrsti prijateljstvo između Rusije i Hrvatske”.
– Nadam se da ćete i dalje razvijati prijateljstvo između ova dva naroda. Nalazimo se u instituciji koja je najvažnija institucija u Zadru i mogu slobodno reći kako služi na ponos ovom gradu, kazao je Dunatov.
Okupljene je pozdravio i Dimitrij Sergejev, predstavnik Veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj, a potom je izložbu otvorio Đani Bunja, zamjenik župana Zadarske županije.
Međunarodna škola “Integracija 21. vijek” iz Moskve obuhvaća djecu u dobi od dječjeg vrtića do kraja osnovne škole. Škola je međunarodno priznata jer se radi po certifikatu koji je priznat na velikim svjetskim sveučilištima, poput Oxforda ili Cambridgea. U planu je otvaranje škole i u Zadru, a zanimljivo je kako su polaznici pokazali interes za rad Tomislava Marijana Bilosnića, svestranog zadarskog umjetnika.
Po otvorenju izložbe uslijedila je projekcija dokumentarnog filma Međunarodna škola Integracija 21. vijek iz Moskve.