Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Duhovna obnova u Bruškoj

29.06.2011. 22:00
Duhovna obnova u Bruškoj


Članovi vjerničkog društva “Dobri Pastir” iz Ravnih kotara na čelu s ravnateljicom Marinom Škara i duhovnim voditeljem, župnikom Škabrnje i Nadina don Borisom Pedićem, održali su jednodnevnu duhovnu obnovu u Bruškoj. Unatoč intenzivnoj berbi maraške, na put u svojevrsno kameno more Bukovice, 13 kilometara sjeveroistočno od Benkovca, odazvalo se dvadesetak majki i očeva te preko četrdeset djece i mladih.
Zahvaljujući susretljivosti župnika don Elvisa Kneževića koji je ustupio kuću i crkvu na korištenje, blagonaklonošću sakristana Ante svi su se molitveni susreti odvijali u župnoj crkvi Sv. Nikole, u centru Bruške, navodi don Boris. 
– Duhovna obnova motivirana je nedavnim posjetom pape Benedikta XVI našem narodu kojem je želio naglasiti važnost obitelji u jednom društvu, na poseban način u našem hrvatskom društvu, govori don Boris.
Pri završetku molitvene točke, mladi su pod vodstvom voditelja sekcija započeli svoju igru dok su odrasli pod starim orahom na gradelama pripremili slasne delicije. Nakon ručka i popodnevnog odmora uslijedilo je upoznavanje blaženice Majke Terezije. Njezin lik, život i djelo predstavila je članica Društva Ivana Viduka koja po svojim majčinskim korijenima potječe iz istog mjesta Majke Terezije – Prizrena.
Sve je završilo velikom nagradnom igrom tombole. Mnogi su svojim kućama, uz duhovno okrepljenje ponijeli i vrijedne darove.