Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Balić možda ostane, mlade reprezentacije bez Zadranki

29.06.2012. 22:00
Balić možda ostane, mlade reprezentacije bez Zadranki


Sara Frakin bila je na širem popisu kadetske selekcije, no za sada na užem popisu za nju nema mjesta


Ne sjećamo se ljeta u kojem u mlađim hrvatskim košarkaškim selekcijama nije bilo djevojaka iz Zadra. Ovaj put mogla bi se dogoditi iznimka jer Zadranki nema u selekcijama koje konkuriraju za europska prvenstva. Sara Frakin bila je na širem popisu kadetske selekcije, no za sada na užem popisu za nju nema mjesta. Izostanak igračica s Višnjika može značiti da je riječ tek o iznimci, iako svako upozorenje dobro dođe onome tko ga zna pročitati. Zadru tako ne preostaje ništa drugo nego se još više okrenuti mlađim selekcijama u kojima su se uvijek pronalazile igračice koje su znale ponijeti teret seniorske momčadi, neke već kao kadetkinje. A kada je riječ o seniorkama Branimir Peričić, sportski direktor, potvrdio je da je ekipu za sada napustila samo Zorka Bilić. Na izlaznim vratima bila je i Davorka Balić, no od njenog najavljenog dogovora s Novim Zagrebom, inače novi euroligašem, očito neće biti ništa.
– S Balić je sve otvoreno. Možda ode, a možda i ostane – dodaje Peričić koji smatra da će okosnica prvog sastava u novoj sezoni biti slična onom lanjskom.
– To znači da će nam najiskusnije igračice biti Antonija Erslan, Lara Nikpalj, Josipa Sesar i Lara Majstorović. Za sada ne očekujemo značajnije promjene, iako smo obavili nekoliko razgovora s djevojkama koje bismo željeli angažirati.
Jesu li među njima i Martina Gambiraža i Ana Vrsaljko?
– Jesu. No, s njima nikakav dogovor nije postignut, bili su to uglavnom prijateljski razgovori. Vrsaljko i Gambiraža će pokušati naći povoljniji angažman u odnosu na ono što mi možemo realizirati. Ne pronađu li takav klub naša vrata su im uvijek otvorena.
Nagađa se da će se Zadar ipak pojačati?
– Upravo tako, za sada je sve samo na nagađanjima. Činjenica jest da osim Bilić na okupu imamo igračice s kojima smo završili prošlu sezonu – podvukao je Peričić.


Počinje škola košarke




Peričić je potvrdio da će od sljedeće sezone klub imati školu košarke u koju će se upisivati djevojčice rođene 2004. godine i mlađe. Svih ovih godina Zadar je uz seniorsku imao kadetsku i juniorsku ekipu u kojoj su bile igračice koje su prethodno trenirale u Školi košarke “Leonardo Bajlo”, koja se kasnije fuzirala u ŠK Zadar.
– Već duže vremena želimo proširiti rad u klubu kada je riječ o najmlađim igračicama i sada smo na tragu rješavanja tog problema. Za sada će s djevojčicama raditi Marija Mazija i Šime Vidaković.