17 °C
Online izdanje
Subota, 24.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Županija » Općine » Pakoštane
RSS feed
Današnji broj
Pakoštane
Povratak
Klapa Kožino ponovno na tronu u Pakoštanima!
Piše: Velimir Brkić
Foto: Velimir BRKIĆ

Muška klapa Kožino iz Kožina su šampioni, Grand prix pobjednici osmog po redu Festivala klapa Školjka u Pakoštanima u konkurenciji 10 ženskih i muških klapa iz Zadarske i Šibensko-kninske županije. Prvom glasu klape Duji Stanišiću prestižnu nagradu je uručio general Ante Gotovina.

Nakon prošlogodišnjeg osvajanja 48. Omiškog festivala klapa Kožino je osvojila i Pakoštene učvrštivši se na prvom mjestu najboljih klapa u Zadarskoj županiji uopće.

Na pakoškom trgu ispred crkve Uzašašća Gospodinova Zlatnu plaketu i statuu Školjke uz klapu Kožino dobila je i klapa Kalelarga iz Zadra voditelja Dražena Habuša. Zlatne i srebrene plakete su klapama dodijelili direktorica Ureda Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija i načelnik Milivoj Kurtov, direktor festivala.

Sudjelovale su ženske klape Peružini iz Paga, Karmel iz Turnja, Libar iz Privlake, Kandelora iz Zemunika i Luna iz Kožina te klape Sukošan iz Sukošana, Cima iz Šibenika, Jacera iz Šibenika, Kalelarga iz Zadra i Kožino iz Kožina. Prošlogodišnji šampioni, klapa Kaleta iz Zadra voditelja Ante Radasa, u pauzi je otpjevala šest skladbi.

Festival klapa Školjka organizirali su Općina Pakoštane i Turistička zajednica. Umjetnički direktor je Bojan Pogrmilović, dok je scenograf akademski slikar Jakov Đinđić iz Sv. Filipa i Jakova, ujedno i autor vizualnog identiteta festivala i staklene statue u obliku školjke koje su dodjeljivane klapama. Izradio ju je Bojan Podhraški. Voditeljica je bila Anđela Fržop.

Organizacija je bila besprijekorna kao i gastronomski servis nakon festivala upriličen za sve natjecatelje, uzvanike, goste i medije.

- Zaštitni znak manifestacije je pozornica u obliku školjke koja osim što je vizualno atraktivna, daje i poseban zvuk i atmosferu poput one pjevanja "ispod volta", prepuna dojmova govorila je Danijela Vulin, direktorica TZO Pakoštane.

Originalnost Školjke može se mjeriti tek sa zadarskim Morskim orguljama.

- "Školjka" promovira klapsko pjevanje i daju osobit doprinos razvitku a capella pjevanja na području Zadarske i Šibensko-kninske županije, zaključio je načelnik Kurtov.

Galerija slika
Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr