Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Milena Popović morala je napustiti kuću u Saljskoj

29.06.2016. 22:00
Milena Popović  morala  je napustiti kuću u Saljskoj


Zadranka Milena Popović (58) u četvrtak ujutro je mirno  iselila iz svoje kuće u Saljskoj ulici nakon što je primila rješenje sutkinje  Općinskog suda u Zadru, kojim joj je odbijen zahtjev za odgodu deložacije. U kući s njom živjela je i njezina nepokretna i dementna 91- godišnja majka, te 24-godišnja kći, no one su izišle kuću prije dolaska  policije.  
Na upit novinara gdje će ona po izlasku iz kuće, odgovorila je  kako ne zna te na rubu suza izustila: “Možda s beskućnicima. Vidjela  sam da sade krumpire pa…”
Obitelj Popović u kuću u Saljskoj ulici uselila je još 1998. godine, nakon što su prodali stan na Bulevaru koji su u bivšoj državi dobili u  zamjenu za kuću kod Trgovačkog centra Relja. Kuća im je oduzeta i  srušena radi proširenja današnje Ulice dr. Franje Tuđmana. Milena kaže kako je njezina agonija započela prije osam godina kad  je prodavala teren u Crnom. Za pronalazak kupca, tvrdi, ponudila joj se  jedna žena, supruga vlasnika tvrtke koja se, među ostalim bavi, i prodajom nekretnina. 
– Prodaju smo trebale realizirati za mjesec dana, dala mi je predujam  od deset tisuća eura iako ga nisam tražila, a kad mi ostatak novca nije  dala ni nakon osam mjeseci, ja sam teren prodala drugoj osobi. Njoj  sam na komadiću papira potpisala samo da sam novac primila, a ona  mi je tražila da joj vratim dupli iznos. E, to joj nisam dala, niti ću dati.  Radije ću izići iz kuće, revoltirano je novinarima izjavila Popović dok su  djelatnici tvrtke za usluge prijevoza i seljenja već iznosili njezine osobne stvari. 
Na upit novinara tko je na dražbi kupio njezinu kuću, ova prijevremeno umirovljena trgovkinja s mjesečnim primanjima od 1.400 kuna,  izjavila je kako je to upravo suprug žene s kojom je dogovarala prodaju  zemljišta. – Bila sam glupa i naivna. Potpisala sam joj primitak novca na papiriću. Kad sam već izgubila sve sporove na Općinskom sudu za duplu  kaparu i sve troškove, otkrila sam da su u spis predali predugovor na  kojem su krivotvorili moj potpis.
Druga strana u postupku je Mijo Jurišić, vlasnik tvrtke Jurišić d.o.o.,  koji oštro demantira optužbe Milene Popović te ih ocjenjuje potpunim  izmišljotinama.
 – Nisam ja toj gospođi problem, već banka. Ona je digla kredit od 300  tisuća švicarskih franaka i banka joj je pokrenula ovrhu, a ja sam se samo javio kao kupac i drugi vjerovnik. Kuću sam platio, a Milena Popović je meni i dalje dužna 20 tisuća eura plus kamate i troškove sudskog  postupka što danas već iznosi oko 50 tisuća eura. Kuću sam kupio da barem dijelom naplatim dio duga jer ne vjerujem  da ću se ikada od nje naplatiti.
– Ovrhu nad nekretninom Milene Popović pokrenuo je Mijo Jurišić  temeljem pravomoćne presude Općinskog suda u Zadru, a radi naplate  novčanih potraživanja. Novac od prodaje, 366 tisuća kuna, uplaćen je  banci zbog toga što je banka imala upisanu hipoteku kao jamstvo za  kredit, kaže Denis Klarendić, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru,  a odvjetnik Kučina pojašnjava kako je riječ o kreditu koji su podigli prijatelji njegove klijentice u Zagrebačkoj banci, a ona im dozvolila da za  jamstvo upišu hipoteku na njezinu kuću. Kredit je, dodaje, bio uredno  podmirivan pa banka nije poduzela, niti je bilo razloga za poduzimanje  bilo kakvih radnji. Na sudu doznajemo kako je banka kao prvi vjerovnik  u ovom postupku mogla zatražiti da se zahtjev za prodaju nekretnine  odbaci.