Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

U Radost i Sunce neupisano 200 djece

29.06.2016. 22:00
U Radost i Sunce neupisano 200 djece


Gotovo dvjesto djece ostalo je neupisano u gradske vrtiće Radost i Sunce, po završetku upisnog postupka. Prošlog tjedna objavljeno je rješenje o upisu djece u dječje vrtiće i jaslice Dječjeg vrtića Radost i Dječjeg vrtića Sunce. Nakon provedenog upisnog postupka objavljeni su rezultati iz kojih proizlazi kako je upisano ukupno 270 djece, no puno više od broja upisanih zabrinjava brojka neupisane djece.
– Htjeli bismo naglasiti kako upisi s ovim nisu gotovi, uvijek s vremenom dođe do nekih promjena. Htjeli bismo naglasiti kako smo uspjeli riješiti sve s visokim bodovima, dok smo ove godine upisali manje djece s 90 bodova, kazala nam je Ana Dunatov, ravnateljica Dječjeg vrtića Sunce u koji je upisano 150 mališana, dok je u Radost primljeno njih 120.
I dok je za Sunce to povećanje od 18 djece u odnosu na prošlu godinu, u Radosti će s druge strane biti upisano 20 djece manje u odnosu na lani. Jedan od razloga treba potražiti u preseljenju Dječjeg vrtića za djecu s poteškoćama u razvoju Latica. Naime, kako je poznato, Latica seli u prostor Područnog objekta Pčelica DV Radost, zbog čega su djeca iz ovog vrtića morala biti premještena u druge. Iz tog razloga su ove godine bili zatvoreni upisi u četiri objekta najbliža Pčelici.