Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Svečano otvorenje Olipskog ljetnog festivala 8. srpnja

29.06.2017. 22:00
Svečano  otvorenje  Olipskog ljetnog  festivala 8. srpnja


Ovaj festival će se odvijati do 12. kolovoza na otoku Olibu, a neki od festivalskih sadržaja bit će izvedeni i na drugim otocima zadarskog arhipelaga – Istu i Silbi
Cjelovečernjim koncertom klape Hrvatske ratne mornarice  ‘Sv. Juraj’ i orkestra HRM s gostima, u subotu 8. srpnja s početkom u  20.30 sati započet  će  svečanost otvorenja ovogodišnjeg izdanja Olipskog ljetnog festivala. Ovaj festival   će se odvijati do 12. kolovoza  na otoku Olibu, a neki od festivalskih sadržaja bit će izvedeni  i na drugim otocima zadarskog arhipelaga – Istu i Silbi. Svečanom festivalskom ozračju  doprinijet će i  jedan od brodova hrvatske ratne flote, koji će na dan otvorenja Olipskog ljetnog festivala uploviti u olipsku luku, a svi posjetitelji Oliba imat će priliku tijekom dana razgledati  raketnu topovnjaču  Hrvatske ratne mornarice.
Ova ljetna manifestacija od kulturno-umjetničkog  i turističkog  značaja za otok Olib i cijelu Zadarsku županiju i ove godine se odvija pod  visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH  Kolinde Grabar-Kitarović te  Ministarstva obrane, uz financijsku potporu Ministarstva kulture,  Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra i Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra, Upravnog  odjela  za društvene  djelatnosti Zadarske županije,  brojnih sponzora i donatora te medijskih  pokrovitelja. Festival je posvećen  dramskim umjetnicima  Ani Karić i Bogumilu Klevi te Miloradu Rućandu, istaknutom članu Udruge Olib.
Bogat i raznolik festivalski program obiluje atraktivnim kazališnim  predstavama, koncertima zabavne, klasične i rock glazbe, sportskim sadržajima te zanimljivim radionicama, a u kojem sudjeluju domaći eminentni  umjetnici i umjetničke organizacije. Olipski ljetni festival odvija   se u organizaciji Udruge OLIB i Kazališne družina Bastien,  a pod producentskom i redateljskom palicom  Ljube  Zečevića te tehničkim vodstvom  Euzebija Šimunića. Produkcijska podrška projekta je kreativna platforma  Organizam.  Ulaz na sva  festivalska događanja je slobodan.