Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Nado Kovačević vratio pronađeni novčanik

29.07.2011. 22:00
Nado Kovačević vratio pronađeni novčanik


Da još uvijek ima dobrih i poštenih ljudi pokazuje primjer nekadašnjeg poznatog nogometaša NK Zadra, Nada Kovačevića koji je u petak policiji predao muški novčanik na koji je naišao šetajući nedaleko Trga Tri bunara. Crni, poveći muški novčanik legendarni Nado pokupio je s poda, a kada je u unutrašnjosti novčanika vidio nekoliko bankovnih kartica, te apoene stranog i domaćeg novca, pošteni Nado pozvao je policiju i njima predao novčanik kako bi ga oni potom vratili njegovu vlasniku.
– Ja sam mislio da je to izgubio neki stranac, a kasnije me nazvao naš Zadranin i zahvalio mi. Rekao je i da će me počastiti pićem čim uhvati vremena – kaže Nado koji je novčanik vratio ne očekujući nikakav dar za to već je tako postupio zbog svojih uvjerenja.
– Baš sam pomislio kako bi bilo dobro skupiti što sitnog za kavu, kad ono ugledam novčanik s novcem za more kava. Pomislio sam kasnije da je to možda bila božja kušnja. Ne znam što je, ali znam zasigurno da sam drugačije postupio, da ja s tim ne bi mogao živjeti – ističe nekadašnji nogometaš, a današnji trener s licencijom UEFA-e, no na žalost bez angažmana.
– A ne radim jer sam zbog bolesti ostao bez noge, pa nitko neće imati posla s invalidom, požalio se malo Nado koji, iako strastveni ljubitelj nogometa, već dvije godine nije bio na stadionu. To je stoga što je pljusnuo mladog igrača Intera iz Zagreba nakon što je on davši gol voljenom mu Zadru potrčao prema tribinama zadarskih navijača.
– Sram me je zbog toga, ali što ću. Tad sam ishitreno reagirao ni sam ne znam zašto. Možda sam se sad s ovim novčanikom iskupio – kroz šalu napominje Nado dodajući kako bi ovih dana nakon dvogodišnje “apstinencije” ipak mogao odšetati na tribine.