Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Lopovi kradu novčanike, zlatninu, bicikle, prijenosna računala…

Autor: Suzana Bandić

29.07.2012. 22:00
Lopovi kradu novčanike, zlatninu, bicikle, prijenosna računala…

Foto: Adam VIDAS



Tijekom protekla dva dana vikenda zadarska je policija evidentirala
sedam kaznenih djela okarakteriziranih kao teške krađe i šest krađa, a policajci su na teren izlazili čak jedanaest puta zbog narušavanja javnog reda i mira, mahom zbog prekomjerne konzumacije alkohola.
U subotu ujutro na području Bilog briga još uvijek nepoznati provalnik ušao je u stan 28-godišnjeg Zadranina i ukrao mu zlatninu. Vrijednost ukradenog nakita procijenjena je na nekoliko tisuća kuna, a policija je za krađu općinskom državnom odvjetništvu prijavila nepoznatog počinitelja. Također, nepoznati počinitelj isti je dan provalio i u kamper 61-godišnjeg Mađara na predjelu Ravnice. Mađar je ostao bez nekoliko tisuća kuna vrijednog laptopa kojeg je ostavio bez nadzora u parkiranom kamperu.
Štetu od nekoliko tisuća kuna pretrpio je 49-godišnjak koji se u subotu poslijepodne kupao na plaži u Solinama. Dok je on spas od vrućine tražio u moru, nepoznati kradljivac iskoristio je situaciju i odnio mu torbicu s novčanikom, novcem i osobnim dokumentima.
Policiji je prijavljena i provala u stan na području Relje koja se dogodila tijekom noći sa subote na nedjelju. Vlasnik (60), ostao je bez prijenosnog računala i novčanika u kojem je imao nekoliko stotina kuna. Protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava, a nepoznati kradljivac prijavljen je i za provalu u Gračacu tijekom iste noći. Tamo je lopov iz garaže neprimjetno odvezao moped u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.
U subotu u ranojutarnjim satima na plaži Kolovare nepoznati je počinitelj ukrao torbicu s osobnim dokumentima, fotoaparatom i novčanim iznosom od nekoliko tisuća kuna 22-godišnjoj Kanađanki. Svega dva sata kasnije u Petrčanima je iz trgovine ukradena vrećica s nekoliko tisuća kuna, a poslijepodne je u Zadru za isti iznos oštećen maloljetni Zadranin. Mladić (16) prijavio je policiji da mu je ukraden bicikl marke trek kojeg je ostavio na Ravnicama.
Protiv nepoznatih počinitelja državnom odvjetništvu policija je podnijela kaznene prijave, a za ukradenim predmetima se intenzivno traga.