Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ma ča će Rio De Janeiro (FOTOGALERIJA)

Autor: Velimir Brkić

29.07.2012. 22:00
Ma ča će Rio De Janeiro (FOTOGALERIJA)


Na spektakularnom “Pakoškom ljetnom karnevalu” u nedjelju navečer okupilo se oko 700  maškaranih sudionika te oko  osam, devet tisuća Pakoštanaca, turista, mještana okolnih naselja i “Pakoštanaca iz  svita”. A među maškaranom  svitom bilo je i oko 500  maškaranih turista, najviše  Poljaka, Talijana, Slovenaca,  Nijemaca, Čeha, Slovaka.
Pod okriljem Turističke zajednice, blagoslovom Općine  Pakoštane i vrijednih ruku  komunalaca iz pakoštanske  Juštine, ljetna maškarana povorka prolazila je pakoškom  obalom i nezaustavljivo krenula “jušto kroz selo” zaustavivši se na pakoštanskoj rivi na trgu ispred crkve  Uzašašća Gospodinova. U  povorci su ravnopravno sudjelovale maškare svih naroda, boja i generacija, svih  društvenih profila koje su zajednički stvorile jedinstvenu  atmosferu.
Pojedine maškarane grupe  vozile su se i alegorijskim  kolima koja su pripadnici  maškaranih grupa marljivo  opremali proteklih dana.  Maškare su bile razlogom što  su i najizbirljiviji gledatelji  morali pustiti kočnicu i  uživati u maškaranom ludilu.
Nakon što je nekoliko godina program vodila mlada  poliglotica Doris Pinčić, sada  popularna glumica iz televizijske serije Larin izbor, za  mikrofonom je ovaj put uspješna bila Danijela Vulin,  direktorica  pakoške Turističke zajednice.