Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Turista puno više nego stanovnika

Autor: Velimir Brkić

29.07.2012. 22:00
Turista puno više nego stanovnika

Foto: Velimir BRKIĆ



Broj turista koji obilazi ovo područje najveći je od uspostave neovisne države. Proteklog ljeta najjači dan je brojio 3.445 gostiju, precizan je Nikola Milošević, direktor Turističke zajednice


Najnoviji statistički rezultati koje je u subotu objavila Turistička zajednica Općine Sukošan govore kako je oboren poslijeratni rekord boravka gostiju u jednom danu. Protekli petak će se posebno pamtiti, jer je u Sukošanu boravilo točno 3.678 gostiju. Ovo su podaci bez turista na crno, neprijavljenih gostiju, kao i bez nautičara iz marine Dalmacija koji su prošle godine ostvarili ukupno oko 250.000 noćenja.
– Broj turista koji obilazi ovo područje najveći je od uspostave neovisne države. Proteklog ljeta najjači dan je brojio 3.445 gostiju, precizan je Nikola Milošević, direktor Turističke zajednice.
Kako po prošlogodišnjem popisu stanovništva u Sukošanu živi 2.816 stanovnika u petak je broj gostiju za 862 bio veći od broja žitelja Sukošana.
– Angažiranošću internog inspektora znatno se povećao broj prijavljenih, naročito kod vikendaša, objašnjava Milošević dodajući kako su dosadašnji rezultati iznad očekivanja i zapravo su rekordi.
Sukošan je ovog ljeta doživljavao pravu turističku renesansu, prema svim podacima ovo bi trebala biti najbolja sukošanska sezona do sada. Turisti žele na more, tog užitka ne žele se odreći unatoč krizi.
– Treći veliki vikend srpnja, nakon dobre predsezone i uvoda u ljeto je potvrda kvalitetne turističke sezone koja bi trebala ostvariti uspjeh u dolasku gostiju i broju njihovih noćenja te u ukupnom turističkom prometu, kazao je Milošević istaknuvši da je gost uvijek najvažniji i da sve treba biti podređeno tome da on bude zadovoljan.
– Potrošnju pokušavamo potaknuti i održavanjem brojnih kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija kojih će ovo ljeto biti sveukupno 34, istaknuo je Milošević.
Dodaje kako je svaki gost u ova recesijska vremena itekako dobrodošao. Potrebno je učiniti sve da gost dođe baš u Sukošan, a ne negdje drugdje, naglašava Milošević.
Pred domaćinima, turistima i gostima je “Dječji festival poznatih melodija Sukošan 2012.”, sedma ovoljetna “Feštica četvrtkom”, “Trke tovarov” (7. kolovoza),  “Zapivajmo Kasijanu”, “Fešta sv. Kasijana” (13. kolovoza), “Brudetijada” i drugo.
Pozitivnu energiju treba prenijeti na gosta, navodi Milošević dodajući pritom kako su najvažniji otvorenost i dobro raspoloženje, osmijeh i maksimalna ljubaznost.
– Ništa ne bismo mogli bez izuzetne suradnje s Općinom Sukošan. Dakako, i bez doprinosa KUD-a Zlatna luka, Dječjeg vrtića Zlatna lučica, NK Zlatna luka, udruge navijača Torcida, brojnih entuzijasta i volontera, ljudi koji jednostavno vole Sukošan, zaključio je Milošević.


Sukošanci 3. kolovoza na Viru




Ekipa Sukošana je u regionalnom četvrtfinalu “Jadranskih igara” koje će se održati 3. kolovoza na otoku Viru. “Jadranske igre” su uspješna inačica nekadašnjih “Igara bez granica”, koje su sedamdesetih godina prošloga stoljeća bile među najgledanijim manifestacijama u Europi te legendarnih “Jadranskih susreta”, koji su se održavali duž cijele obale Jadrana. Osmina finala održala se prije 15-ak dana na otoku Murteru.