Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zagrepčanin (17) poginuo u slijetanju pretrpanog pajera na Viru

Autor: Suzana Bandić

29.07.2012. 22:00
Zagrepčanin (17) poginuo u slijetanju pretrpanog pajera na Viru

Foto: PIXELL



Pretrpani automobil mitsubishi pajero zbog prevelike brzine i alkoholiziranosti mladog vozača sletio je s kolnika nakon čega je na mjestu poginuo 17-godišnji suvozač sa zagrebačkog područja, dok su vozač i ostalih šestero putnika ozlijeđeni


Brzina i alkohol uzroci su stravične prometne nesreće u kojoj je u subotu rano ujutro kod virskog mosta poginuo 17-godišnji Zagrepčanin, a još šest osoba je ozlijeđeno.
Nesreća se dogodila na državnoj cesti 306 kada je pretrpani automobil mitsubishi pajero zadarskih registracija, u kojem je bilo osam mladih osoba, sletio s kolničke trake.
Vraćali su se iz noćnog provoda u Ninu kada je 21-godišnji vozač izgubio kontrolu nad upravljačem mitsubishija i sletio s ceste. Od siline udarca na mjestu je poginuo 17-godišnji suvozač dok su svi ostali, među kojima i vozač, ozlijeđeni. Odmah nakon nesreće prevezeni su u zadarsku Opću bolnicu gdje im je pružena liječnička pomoć nakon čega su tri osobe puštene na kućnu njegu, dok su dvije djevojke i dva mladića stari 20 i 21 godinu, hospitalizirani.
– Četiri osobe koje su zadržane na liječenju uglavnom imaju kontuzije, neki od njih i po nekoliko šavova, ali su svi stabilno i njihove su ozljede lakše prirode. Ipak, preventivno su zadržani na promatranju – rekli su nam u zadarskoj bolnici gdje je hospitaliziran i 21-godišnji vozač. Neslužbeno doznajemo kako on ima iščašenje ruke te da se sumnja kako ima i unutarnje krvarenje. Mladog vozača policija je alkotestirala, a kako doznajemo, imao je više od 0,5 promila alkohola u krvi koliko zakon tolerira.
Na mjestu nesreće policija je pod rukovodstvom Denisa Sokola, zamjenika županijskog državnog odvjetnika, obavila očevid, a Sokol je potvrdio da je prema prvim podacima ovoj nesreći kumovala prevelika brzina.
– Sve okolnosti nesreće još uvijek se utvrđuju, no s obzirom na oštećenja koja su nastala na vozilu jasno je da se ono kretalo velikom brzinom – rekao je Sokol napominjući kako su na mjestu nesreće izuzeti svi elementi koji bi mogli biti dokaz, a izmjereni su i tragovi kočenja.
Teška prometna nesreća dogodila se i u Briševu, nekoliko sati kasnije, a tamo je u sudaru s osobnim automobilom teško ozlijeđen 37-godišnji motociklist.
Policija je izvijestila kako je do nesreće došlo u trenutku kada je 37-godišnjak, koji je upravljao motociklom čakovečkih registracija, krenuo u nepropisno pretjecanje vozila s njemačkim tablicama za čijim je upravljačem bio 31-godišnji vozač.
– Dolaskom nasuprot jedne prodavaonice, motociklist je nepropisno pretjecao vozilo njemačkih oznaka koje je skretalo ulijevo, na parkiralište pokraj prodavaonice.
Tom je prilikom automobil udario u motocikl, nakon čega je motociklist sletio s ceste u dvorište obiteljske kuće te udario u betonski zid – rekli su u PU zadarskoj napominjući kako je teško ozlijeđeni motociklist zbog težine ozljeda zadržan u Općoj bolnici Zadar.