Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ministar Šprlje pomaže u “starim” slučajevima

29.07.2016. 22:00
Ministar Šprlje pomaže u “starim” slučajevima


Ministar pravosuđa Ante Šprlje jučer je na poziv Udruge bivših zaposlenika zadarskih tvrtki “Solidarnost” boravio u Zadru. Kao član Mosta kojega je na proteklim parlamentarnim izborima podržala ova udruga, u popodnevnim je satima u njenim prostorijama održao sastanak sa osnivačima Dalmatinske banke na čijem slučaju rade pravna služba i odvjetnički tim Udruge.
Kao što je poznato, Solidarnost je u suradnji sa zadarskom Strankom hrvatskog zajedništva i Mostom nezavisnih lista, odlučio pomoći osnivačima ove banke nakon što su njeni vlasnici isplatili samo jednog od njih. Niti jedan od preostala 122 osnivača, upozorili su u Udruzi, do danas nije isplaćen.
Ministar Šprlje potvrdio je za naš list da su razgovarali o nekim slučajevima i načinima na koje bi ministarstvo moglo pomoći.
– Postoje neki dokumenti do kojih udruga Solidarnost nije mogla doći i koji mogli bi imati pravosudni učinak, a pretpostavlja se da bi ih mogle imati neke institucije, rekao je kratko ministar Ante Šprlje čije bi ministarstvo trebalo pomoći u dobivanju tih dokumenata.
Na sastanku su uz desetak ljudi koji su došli u Udrugu računajući kako bi im Mostov ministar pravosuđa mogao pomoći u ostvarivanju prava  bili i predstavnici Solidarnosti Petar Smokrović i Čedo Alić.