Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Zadrani svladali sami sebe

29.07.2016. 22:00
Zadrani svladali sami sebe


U prvoj pripremnoj utakmici pred početak nove sezone nogometaši  Zadra jučer su na Stanovima poraženi od drugoligaša Šibenika rezultatom 0:1. Jedini gol zapravo je bio djelo zadarskog igrača Marića koji je,  nakon dobrog prodora i ubačaja Šibenčanina Maleša s desne strane  kaznenog prostora, pospremio loptu u vlastitu mrežu.
Josip Butić, trener Zadra, od prve je minute zaigrao u formaciji 4-2-3- 1, s Gluićem na vratima, Vidukom, Tokićem, Pantalonom i Antonijom  Županom u zadnjoj liniji, Colićem i Bubnjarom ispred njih, te  Blaževićem, Draganom Županom i Josićem iza najisturenijeg napadača, neumornog Želimira Terkeša. Gosti su mogli povesti već u prvom  napadu, ali je Gluić izvanrednom intervencijom zaustavio pokušaj iz situacije jedan na jedan Maleša. Najlošija vijest za Zadrane bila je ozljeda  Ivana Tokića već u šestoj minuti, kojega je zamijenio Marić. Gluić se još  nekoliko puta iskazao u prvom poluvremenu, ali imao je i Zadar svojih  prilika. Posebno su prijetili Blažević i Terkeš, no izostala je realizacija.  Mrežu je zato zatresao Dragan Župan, ali iz indirektnog udarca.
Inače,  bila je to vrlo korektna utakmica, s tim da je sudac Jerolim Čulina u samoj  završnici prvog poluvremena ipak morao dodijeliti jedan žuti karton. Početkom nastavka, točnije u 54. minuti, Šibenčani su poveli zahvaljujući već opisanoj akciji, koju je stoper Zadra s nekoliko metara  nesretno gurnuo tamo gdje nije trebalo – u vlastiti gol.  Župan je nekoliko puta u svom stilu, udarcima iz daljine, prijetio šibenskom golu, a na drugoj strani je jednu zapaženu intervenciju imao mladi vratar Zadra Karlo Jurjević. U samoj završnici Dosti je promašio stopostotnu priliku za goste, a domaći su imali još  dvije prilike za poravnanje, ali ostalo je 0-1.