Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zadrani poput glinenih Golubović(a)

Autor:

29.08.2009. 22:00
Zadrani poput glinenih Golubović(a)

Foto: Vedran SITNICA



Prije utakmice s Međimurjem zadarski igrači i trener Zebić su uporno ponavljali kako pod svaku cijenu ne smiju ponoviti loše izdanje protiv Karlovca iz četvrog kola nego nastojati odigrati u stilu onih utakmica protiv Hajduka ili Dinama. Međutim, izgleda da su igrači “sjedili na ušima” što je rezultiralo još većom sramotom u subotnjem ogledu u Čakovcu. Zadrani praktički nisu ni krenuli s centra da bi u 22 -goj sekundi utakmice već primili gol. Tri minute kasnije Međimurje postiže drugi zgoditak i Zadrani su se samo mogli nadati da neće sa samog sjevera Hrvatske otići s napunjenom mrežom. Trener Zebić nakon utakmice nije imao razloga za zadovoljstvo, a pravog objašnjenja za ovakve loše predstave svojih igrača na bitnim gostovanjima jednostavno nema.
– Jednostavno smo ušli loše u utakmicu. Krenuli su domaćini s centra, odmah smo ih pustili da dođu do našeg šesnaesterca, čovjek je zapucao i pogodio. Tri minute kasnije već smo primili drugi gol. Njihov napadač je presjekao loptukoja je išla n od vratara prema stoperu i nakon četiri minute smo bili u zaostatku od dva gola. Nakon toga se bilo teško vratiti u utakmicu – kazao je nakon utakmice Zebić koji se najviše požalio na apatiju svojih igrača koji ove sezone nakon ulaska u rezultatski minus jednostavno nemaju više ni snage ni volje vratiti se u utakmicu.
– Protiv Cibalije nakon primljenog gola smo psihički pali, tako je bilo i protiv Karlovca, a protiv Međimurja već nakon četiri minute moji igrači su totalno psihički potonuli. Uz to imamo velikih problema s realizacijom i ne možemo psihološki odgovoriti nakon primljenog gola. Ove stvari ćemo morati pokušati ispraviti, jer ne možemo ostvariti naš plan borbe za sredinu ljestvice ako budemo u gostima ovako igrali. Neophodno nam je uzimati bodove na gostovanjima, pogotovo protiv ovih momčadi s kojima bi trebali po kvaliteti biti al pari.
Slijedi prvenstvena stanka i možda je došla u pravo vrijeme da pokušate psihološki podignuti momčad koja sigurno nakon ovakvih utakmica u Karlovcu i Međimurja se ponovno vraća na staru naviku da čim prođu Murvicu gube utakmicu.
– U ovakvim okolnostima ova stanka će nam sigurno dobro doći i moramo se uspjeti podignuti na psihološkom nivou, jer izgleda da se znamo motivirati samo ako igramo s velikima kao Hajdukom i Dinamom. Mojim igračima mora biti jasno da su važniji bodovi protiv Karlovca, Međimurja ili Croatije iz Sesveta nego ovi protiv velikih klubova. Moramo analizirati sve propuste i ponovno sjesti sa igračima kojima mora biti jasno da u svakoj utakmici treba biti na visokoj razini ako se misli ostavriti povoljan rezultat.


 MEĐIMURJE – ZADAR 3:0


ČAKOVEC – Igralište SRC Mladost. Gledatelja: 2500. Sudac: Dalibor Mlakar. Pomoćnici: Krmar i Vukušić (svi Zagreb). Strijelci: 1:0 Eliomar (1′), 2:0 Golubović (4′), 3:0 Vuka (84′). Žuti kartoni: Aganović, Silva, Vuka (Međimurje); Bilaver (Zadar).
MEĐIMURJE: Banović 6,5, Georgievski 6,5, Andre Silva 6,5, Amauri 6, Melnjak 6, Darmopli 7, Aganović 6, Cicero Lima 7, Eliomar 6,5, Žuljević 6, Golubović 6,5 (od 23′ Vuka 6,5). Trener: Mario Ćutuk.
ZADAR: Ježina 6, Puljić 5, Bećiri 5,5, Jonjić 5, Bilaver 5,5 (od 60′ Kurtin 5,5), Jerbić 5, Ljubičić 6, Alimanović 5,5 (od 46′ Ćurjurić 5,5), Jozinović 5,5, Terkeš 5,5, Šaranović 5,5 (od 65′ Mršić 5,5). Trener: Dalibor Zebić.




 GOLOVI


1:0 (1′) – Nakon 22 sekunde Lima je proigrao Eliomara, koji je lijevom nogom “probušio” Ježinu.
2:0 (4′) – Georgievski ubacuje, Jonjić griješi i ne zaustavlja Golubovića, a ovaj prolazi pored vratara Ježine i pogađa donji desni kut za povećanje vodstva.
3:0 (83′) – Vuka nakon još jednog ubačaja Lime glavom dobiva dvoboj s Ježinom i lopta je trći put u zadarskoj mreži.