Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Publiku osvojio Danilo Šerbedžija sa “72 dana”

29.08.2010. 22:00
Publiku osvojio Danilo Šerbedžija sa “72 dana”


Nagradu publike odnio je Danilo Šerbedžija za film “72 dana”, a nagrada za životno djelo dodijeljena je Branku Lustigu. Najbolji dokumentarni film, po izboru ocjenjivačkog suda, je “The player” Johna Appela
Dodjelom nagrada sinoć je na zadarskom Forumu zatvoren Film Forum festival. Glavnu nagradu ocjenjivačkog suda glavnog programa europske koprodukcije osvojio je film “Son of Babylon”, redatelja Mohameda Al Dradjija. Nagradu za nabolju režiju dobio je Jordan Scott za film “Cracks”, za nabolji scenarij Matt Grenhalgh, a nagradu za direktora fotografije dobio je Martin Gschlacht za film “Lourdes”.
Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Colin Furth za film “A single man”, a za žensku Pernilla August.
Nagradu publike odnio je Danilo Šerbedžija za film “72 dana”, a nagrada za životno djelo dodijeljena je Branku Lustigu. Najbolji dokumentarni film, po izboru ocjenjivačkog suda, je “The player” Johna Appela. Posebna nagrada festivala dodijeljena je na samom otvorenju festivala, nagrada “Tomislav Pinter”, rad Jasne Bogdanović, a dobio ju je njemački producent Karl Baumgartner.
Baš kao što je festival otvoren hrvatskom premijerom filma Woodya Allena, tako je i zatvoren još jednom hrvatskom premijerom, ovaj put filmom Luca Bessona “The Extraordinary Adventures of Adele Blanc-Sec.”. Film Forum festival je zatvorio gradonačelnik Grada Zadra dr. Zvonimir Vrančić, a uz njega su u prvom redu sjedili dogradonačelnik dr. Dražen Grgurović, saborska zastupnica Ana Lovrin, te brojni drugi uzvanici.
Kroz posljednjih tjedan dana na zadarskom festivalu prikazano je ukupno 30-ak projekcija, uz brojna druga popratna događanja.