Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Titula Sv. Martinu

29.08.2011. 22:00
Titula Sv. Martinu


Završen je šesti Memorijalni  malonogometni turnir “Roland Vrsaljko” u Zemuniku  Gornjem. Turnir koji je trajalo deset dana organiziralo  je Društvo sportske rekreacije Zemunik Gornji, a završen je finalnom večeri pred  mnogobrojnim gledateljima  koji su došli vidjeti samu  završnicu. Prva utakmica  večeri bila je za treće mjesto,  a sastali su se Gajba i Gorica.  Igrači iz Gorice, iako ih  većina nije iz tog mjesta,  pokazali su puno više malonogometnog znanja te su  sedam puta pogodili i zasluženo stigli do bronce. U  revijalnoj utakmici koja je  bila  zanimljiva i s puno lijepih poteza, domaći, Veterani Zemunika Gornjeg, pobijedili su tijesno momke iz  Specijalne policije Poskoci.  Kod domaćina najviše se istaknuo don Zdenko Dundović, župnik Zemunika, koji je bio dvostruki strijelac,  ali na samom kraju dobio je  crveni karton zbog namjernog igranja rukom, a mnogobrojni gledatelji ispratili  su to s dugotrajnim pljeskom. U finalu domaćini su  dočekali prošlogodišnje pobjednike Sv. Martin iz Pridrage. Početak utakmice bilo  je nadmudrivanje i nitko se  nije ohrabrio prvi krenuti  napadački. Ipak, igrači iz  Pridrage, pojačani Jurom  Stanićem, prvi su potegli i  krenuli u dominaciju. Stanić  je dvaput pogodio. Po jednom je to uspjelo Kokiću i  Klapanu, što je značilo potop Zemunika Gornjeg u kojemu su nastupili dobri  igrači, ali igrači koji nisu nikada igrali zajedno. Nakon  predaje pehara i nagrada najboljim pojedincima, kapetan  Zemunika gornjeg Šime Jakušić zamolio je voditelja  turnira Šimu Vickovića da  pozove s tribina Radu Vrsaljka, oca pokojnog Rolanda, kako bi mu darovao  pehar koji su osvojili za drugo mjesto što je popraćeno  velikim pljeskom.
– Hvala svima koji su sudjelovali na turniru i svim ljudima koji su nam pomogli u  radu. Već sada možemo  obečati da ćemo iduću godinu turnir dignuti na još  veću razinu – ističe Josip Bakarić, organizator turnira.
– Ovo je laskavo priznanje.  No bez mojih suigrača ne bih  uspio – rekao je Kristijan  Kokić, najbolji igrač turnira.
Finale
SV. MARTIN4
ZEMUNIK GORNJI0
Malonogometno igralište.  Gledatelja: 700. Suci: Zdenko Bakarić, Josip Katuša  i  Ante Zubčić.
SV. MARTIN: Pedić, Kokić (1), Baždarić, Bacalja,  Klapan (1), Mikulec,  Zubčić, Jergan, Stanić (2).  Voditelji: Zvone Pedić i Stipe Baždarić.
ZEMUNIK GORNJI:  Šarlija, Jakušić, Sorić, Kresović, Prenđa, Šimurina,  Gospić, Vukorepa, T.  Prenđa, A. Šarlija, Vedrić.  Voditelji: Enio Šimurina i  Slave Šimurina.
Za treće mjesto
GAJBA1
GORICA7
GAJBA: Proroković, Rodić (1), Jurica, Lulić, Katuša, Ukalović. Voditelji:  Marin Dokoza i Tomislav  Buovac.
GORICA: I. Knežević,  Batur, J. Ikić (1), Vučković  (1), Š. Knežević (2), M.  Ikić, Mikulić (3). Voditelj:  Mate Ikić.
Revijalna utakmica
VETERANI3
POSKOCI2
VETERANI ZEMUNIK  GORNJI: Josip Jakušić, Tomislav Prenđa, Zoran Jakušić, Alen Vedrić (1),  Anđelko Rogić, Vinko Bakarić, Ivan Vuković, Zdenko  Dundović (2), Ante Župan,  Jurica Župan, Josip Bakarić,  Mate Ražov. Voditelji: Miro i  Anđelko Prenđa.
POSKOCI: Zoran Čerina,  Svetko Župan, Antonio  Bačić, Hrvoje Galešić, Ante  Zubčić, Ante Mijić, Ivica  Tkalić. Voditelj: Ivica Kapetanović.


Najbolji pojedinci


Najbolji igrač: Kristijan Kokić (Sv. Martin)
Najbolji vratar: Ante Pedić (Sv. Martin)
Najbolji strijelac: Krešo Čulina (Sv. Martin – 7 zgoditaka)