Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bogomil na putu mira

Autor: Ante Vidović

29.08.2012. 22:00
Bogomil na putu mira

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Na svoj put mira krenuo je na Božić 2009. godine iz Betlehema i do sada je prošao kroz trideset i pet zemalja Afrike, Azije i Europe. Njegov krajnji cilj je Maha Kumba Mela u Indiji, najveće svjetsko okupljalište hodočasnika


Hodočasnik Arthur Bogomil Burton iz Novog Zelanda stigao je jučer u Zadar na svom putovanju za svjetski mir. Na svoj put mira krenuo je na Božić 2009. godine iz Betlehema i do sada je prošao kroz trideset i pet zemalja Afrike, Azije i Europe. Njegov krajnji cilj je Maha Kumba Mela u Indiji, najveće svjetsko okupljalište hodočasnika.
Burton svojim dugim šetnjama želi ukazati čovječanstvu na važnost mira u svijetu i opasnosti koje mu prijete. Njegove prve šetnje bile su od New Yorka do San Francisca sa ciljem da probudi svijest kod Amerikanaca o opasnosti koju za ljudski rod predstavlja nuklearno oružje.
– Šetnja je najbolji način da upoznate ljude i neku zemlju. Ja sam pacifist i poruka koju želim prenijeti svim ljudima jest poruka mira, ljubavi i blagoslova. Danas se na svijetu vode ratovi za naftu. To je veliki biznis koji stvara ogroman profit za samo nekolicinu ljudi. Drugi hodočasnici i ja stvaramo svojim kontaktima mrežu koja čini protutežu tim interesima, kaže Burton.
Svoje putovanje iz Zadra nastavlja danas prema Rijeci, odakle kreće za Italiju i Španjolsku, a u siječnju 2013. mora biti u Indiji.