Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bukovica prožeta hrvatstvom i katoličanstvom

Autor: Ante Vidović

29.08.2012. 22:00
Bukovica prožeta hrvatstvom i katoličanstvom

Foto: Adam VIDAS



Danas živimo u svijetu sebičnosti, svijetu u kojem se sebičnjak smatra sposobnim, a ne pokvarenjakom. Kada je bio rat znali smo protiv čega ustati. Danas trebamo slijediti Gospodina i on će nam pokazati put kao pojedincu i kao narodu. Sila neba je ljubi bližnjeg svoga kao samog sebe. Živimo u ljubavi s Bogom, živimo svoju vjeru makar glavom platili – poručio je don Anđelko Buljat vjernicima koji su jučer slušali Božju riječ u crkvi župe Prikazanja Blažene Djevice Marije u Medviđi na zavjetni blagdan Glavosjeka Ivana Krstitelja.
U svojoj propovijedi pod podnevnim suncem don Buljat je bez sustezanja govorio o temeljnim problemima današnjeg čovjeka. Posebno je naglasio na potrebu za očuvanjem mladih od zla koje im prijeti iza ugla.
– Tko od vas roditelja nije svojoj djeci rekao da se druže s dobrima, a ne lošima? Danas je situacija takva da djeca umjesto da idu na nastavu idu u kladionice koje se nalaze blizu škole, upozorava don Buljat.
Fešta u Medviđi kao i uvijek do sada okupila je stanovnike ovog dijela Bukovice i velik broj onih koji su rodom iz ovog kraja. Među brojnima bili su i gradonačelnik Benkovca Branko Kutija, te dogradonačelnik Mirko Erstić i pročelnik Željko Katuša koji su rodom iz ovog dijela Bukovice. Svi su jučer još jednom istaknuli kako su ponosni što su povezani s ovim krajem Zadarske županije koji je duboko prožet hrvatstvom i katoličanstvom i koji je u Domovinskom ratu dao velike žrtve za hrvatsku nezavisnost.


Slavlje u Bibinjama, Tribnju, Ljupču, Viru, Raštanima i Poličniku


Blagdan Glavosjeka Ivana Krstitelja jučer je svečano proslavljen misnim slavljima i prigodnim programima u Tribnju, Ljupču, Viru, Bibinjama, Raštanima i Poličniku.
Sinoć je u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Bibinjama održana sveta misa na spomen njegova Glavosjeka, to jest mučeničke smrti. Crkva je iz 12. stoljeća, a nalazi se na Punti. Obnovljena je 1988. godine i ima mali oltar u apsidi, usmjeren prema puku.
 M. Ć.