17 °C
Online izdanje
Nedjelja, 25.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Županija » Općine » Sukošan
RSS feed
Današnji broj
Sukošan
Povratak
Pjesme o boli i zaljubljenosti u nekoga tko je vrlo daleko
Piše: Velimir Brkić
Foto: Velimir BRKIĆ

U smiraj ljetne večeri na trgu Gornja vrata u Sukošanu nastupio je portugalski ansambl Tuna de Medicina do Porto. Pjevanje praćeno ritmičnim i pamtljivim jednostavnim melodijama na gitari, mandolini, violini, ručnim bubnjevima, zarazilo je publiku koja je u sat i pol vremena nastupa ansambla na trenutke i sama bila protagonist zbivanja.

- Priče koje su 25 mladih umjetnika sa stomatološkog fakulteta u Portu ispričali o pjesmama, kao i melodija i atmosfera uspjele su mnogobrojnoj publici prenijeti dašak Portugala i tradicija te zemlje na moderan način, kaže turistička animatorica Mirjana Veleslavić Nadinić.

Portugalsku glazbu predstavljaju mnogi različiti glazbeni oblici. Najpoznatija portugalska glazba je fado, vrsta melankolične glazbe. Obično se povezuje s portugalskom gitarom i portugalskom riječju saudade u značenju zaljubljenosti u nekoga tko je vrlo daleko.

- Taj je izrazita mješavina tuge, boli, nostalgije, sreće i ljubavi, objašnjava voditelj ansambla Carlos Ribeiro, dodajući kako ansambl inače broji oko 100 članova.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr