Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Festival futsala, Kosovari za povijest

29.08.2016. 22:00
Festival futsala, Kosovari za povijest


U dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku od 29. kolovoza do petka 2. rujna održava se 4. međunarodni malonogometni turnir “Futsal Week Zadar 2016”. Na turniru ove godine sudjeluju: Futsal Zadar, Futsal Dinamo, Kemi Finska, MNK Knin, Selekcija kampa, te reprezentacije Finske, Kosova, Mađarske i Turske. Svi susreti igraju se u centralnoj dvorani, a termini održavanja utakmica su od 12 do 20 sati. Igrat će se od ponedjeljka do četvrtka, dok će se u petak momčadi boriti za plasman.
Futsal Week susretom su otvorili selekcija malonogometne lige Futsal Zadar i Futsal Dinamo. Na kraju pobjedu su izborili prvoligaši Dinama rezultatom 5:2. Za selekciju Futsal Zadra igraju zaista ponajbolja imena na našim prostorima: Ivan Škoda, Toni Čurćija, Vice Šušić, Toni Katalinić, Toni Čačić, Filip Lekaj, Toni Katalinić, Dino Škibola, Josip Tikulin, Stefan Vulić, Deni Kolega, Roko Burčul, Lovre Kresović, Ivan Franjić. Voditelji: Marko Šimurina, Karlo Klarin i Željko Skukan.
– Ovo je prilika našim dečkima da u najboljem svjetlu predstave zadarski futsal nekim od najboljih trenera svijeta kao što su bivši trener Barcelone Sito Rivera koji je sada izbornik Mađarske, te Mići Martiću izborniku Finske, ali i ostalim velikim trenerskim imenima koji će sudjelovati kao gosti Futsal Weeka. Ove godine priliku smo dali mlađim igračima iz lige da osjete futsal na vrhunskom nivou te da im to bude motivacija za budućnost. Budući da Zadar još uvijek nema prvoligaša, ovo im je izvrsna prilika da ih se vidi i da možda ostvare transfer van Zadra i Hrvatske – kaže jedan od organizatora Marko Šimurina.