Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mladi Zadrani jedrili sa Šimom i Igorom

29.08.2016. 22:00
Mladi Zadrani jedrili sa Šimom i Igorom


Ljubav prema sportu je najbitnija. U bilo kojem sportu treba uživati i truditi se, davati sve od sebe i onda željeni rezultat neće izostati, poruka je Šime Fantele i Igora Marenića koju bi kazali sebi na početku karijere, ali i mnogobrojnim mališanima koji su se jučer okupili u D-marin Borik kako bi zajedrili s olimpijskim pobjednicima.Svi oni željeli su doznati upravo to – kako im je bilo, što su sve morali napraviti da bi došli do tu gdje jesu…
Među njima bila je i devetogodišnja Ana Grubelić, koju je mama iznenadila organiziravši posjet i jedrenje  poznatim jedriličarima. Uzbuđenje je bilo tu, a na novinarski upit želi li se i ona jednog dana okititi zlatom kao i olimpijci, Ana je jednostvno odgovorila kako već jest. Zlatnu medalju osvojila je u plivanju na županijskom natjecanju.
 Jedrenje je jedan prelijep sport ako se trudiš i ako postižeš dobre rezultate. Tada ti se pruža mogućnost da prođeš cijeli svijet. Uživaj zato u svakom treningu i svakoj regati, jer nakon toga dolaze rezultati, pojasnio je mališanima Šime Fantela.
Od zlatne medalje i povratka iz Rija prošlo je tjedan dana, no dojmovi se još nisu slegli.
– Imamo pun raspored ovih dana i sada tek sve lagano sjeda na svoje mjesto. Mogu reći da uživamo u ovome vremenu i u onome što slijedi.
Jučer u D Marini podučavali su ‘neke nove klince’ koji su kao i oni nekoć odlučili okušati se u jedrenju. Zbog svega toga, bio im je to poseban dan.
– Ovo nam je prilika da djeci približimo jedrenje i da budemo s njima u istom brodu. Zato mi je drago da to radimo ovdje u Zadru, na brodovima naših sponzora. Dvije olimpijske medalje su tu i ovo je jedan način da to vratimo ljudima, pojasnio je Šime. 
Jučerašnje druženje i jedrenje s olimpijcima pohodila su djeca iz jedriličarske škole na Uskoku, ali i djeca koja treniraju druge sportove, no koja su željela iskoristiti jedinstvenu priliku da ovaj sport probaju s olimpijskim prvacima.
– Da sam ja imao tu priliku kad sam počinjao, bio bih izvan sebe. Zato smo se željeli potruditi biti što bolji učitelji kako bi se što više djece to svidjelo te kako bi ostali u jedrenju, pojasnio je Šime.