Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Nismo više samo domaćinska momčad

Autor:

29.09.2008. 22:00
Nismo više samo domaćinska momčad


Skoro sve pripremne utakmice smo odigrali u gostima i većinu pobijedili, tako da nam nije više toliko šokantno igrati u gostima kao prije par godina. Naravno da u Jazinama moramo svih pobijediti – ističe iskusni Puntamičanin
Ovog vikenda Borik-Puntamika je trijumfalno prošla na turniru u Dubravi. U dvije utakmice bili su bolji od austrijskog prvoligaša Xion Klosterneuburga i domaćina Dubrave. U obje utakmice “zeleni” su se iskazali odličnim šutom te su u prosjeku završali utakmice s 85 postignutih koševa. S takvim presjekom stanja se i složio starosjedilac u Borik-Puntamici Marko Žorž, koji napominje kako ima još rezervi u momčadi.
– Cijeli turnir smo odigrali jako dobro. Odlično nam je poslužio za uigravanje novih igrača i podizanje njihove forme. Karakterizirao nas je odličan i selektivan šut. Dolaskom Đuguma, Šarlije i Čiklića dobili smo mogućnost rotacije, svaki igrač koji uđe daje maksimum bez opterećenja i doziranja snage. To omogućuje manje energetsko trošenje što na kraju rezultira preciznošću. To bi bila matematička formula koja uspijeva u većini situacija. Normalno da šira klupa ne znači automatski dobivenu utakmicu. Koliko je sad treneru lakše što može više rotirati, utoliko mu je teže jer sada moara prepoznati ili pogoditi koji igrač mu u danom trenutku može dati najviše.
Kako su se uklopili novi (stari) igrači?
– Čiklić i Đugum su već igrali s nama i odlično se poznamo od prije. Jedino su trenutačno u deficitu s energijom, jer nisu prošli kompletne pripreme. Za Šarliju je problem što ima malo odigranih utakmica i fali mu te rutine. No, u svakom slučaju oni su velika pojačanja i s njima su puno jači.
Niste igrali finale protiv Dubrave. Ozljeda?
– Imao sam istegnuće prepone u subotu u polufinalu tako da nije bilo potrebe riskirati. Ima nas dosta tako da nisam previše nedostajao momčadi. Istaknuo bih odličnu igru Mira Dundova koji je proglašen najboljim igračem turnira, koji je naš “spiritus movens”. On nas motivira da budemo još bolji.
Prvenstvo počinje za dva tjedna. Mislite da ste spremni. Teška gostovanja u prvih šest kola?
– Bit će malo naporno, ali mi smo posljednjih godina dokazali da nismo više domaćinska momčad. Skoro sve pripremne utakmice smo odigrali u gostima i većinu pobijedili, tako da nam nije više toliko šokantno igrati u gostima kao prije par godina. Naravno da u Jazinama moramo svih pobijediti – zaključuje Žorž.