Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Afirmacija juniora uz što više utakmica

Autor:

29.09.2009. 22:00
Afirmacija juniora uz što više utakmica

Foto: Filip BRALA



Ova sezona je posvećena potpuno afirmaciji naših mladih igrača kojima smo nadodali četvoricu starijih igrača – kazao je predsjednik kluba, Jure Jerak


Od četiri županijska A-2 ligaša koja ove sezone nastupaju u skupini jug, momčad Pet bunara ulazi u natjecanje s najmlađim sastavom. Naime, okosnicu momčadi čine juniori KK Zadar koji će tako dobiti izvrsnu priliku za kaljenje i igranje velikog broja utakmica što će definitivno potencirati njihov što bolji košarkaški razvoj. Pred sami početak sezone koja počinje 10. listopada, tajnik kluba Jure Jerak je istaknuo zadovoljstvo sa trenutačnim stanjem u momčadi kojoj su priključena i četvorica starijih igrača koji bi trebali svojim iskustvom pripomoći ovim mladićima.
– Ova sezona je posvećena potpuno afirmaciji naših mladih igrača kojima smo nadodali četvoricu starijih igrača poput Ivice Grgurovića (prošle sezone član Borik-Puntamike), Ivana Jurjevića (došao iz Dubrave), Mate Anđelića koji je tek nešto malo stariji od naših juniora te našeg već starosjedioca Roku Butića – nabrojio je Jerak ovaj iskusniji dio momčadi, ali ipak je akcent na razvoju najmlađih koji bi jednog dana trebali zakucati i na vrata prve momčadi Zadra.
– Pod trenerskom paskom Roka Gjergja nalazi se jedna vrlo talentirana generacija juniora (Smolić, Milin, Mičić, Sakara, Marasović, Banić…) kojoj je najvažniji cilj imati što više utakmica. I upravo po tom pitanju će im ova sezona biti vrlo aktivna. Uz A-2 ligu, igrat će još u juniorskoj ligi te sudjelovati na juniorskom Nlb turniru te raznim europskim juniorskim turnirima. Tako da se nijedan klub ne može pohvaliti s tolikim brojem utakmica što će biti veliki plus za te momke koji su sada u najosjetljivijem životnom i sportskom razdoblju.
 Uvertira za početak natjecanja u A-2 ligi je u tonu razmirica većine klubova i HKS-a zbog novih propozicija po kojima se na svim utakmicama mora u petorci držati barem jednog juniora (1992. godište i mlađi). Izgleda da te propozicije idu na ruku Pet bunara koji se orijentirao na tu dob.
– Istina, od svih klubova u A-2 ligi (ukupno 60) nama su te propozicije najmanje naškodile. Mi smo ionako, pošto imamo samo četvoricu igrača starijih od 18 godina uvijek u gabaritima tih propozicija. Isto tako ne želimo zbog toga ići kontra tih klubova, jer razumijemo njihovu situaciju i u krajnju ruku smo solidarni s njima i ne želimo biti neka “crna mačka” koja će gurati samo svoje – bio je jasan na kraju razgovora Jerak.