Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Konačno nastavak Posedarje Rivijere?

29.09.2010. 22:00
Konačno nastavak Posedarje Rivijere?


Za 6. listopada zakazan je sastanak između Stručnog povjerenstva projekta, INGRA-e i Općine Posedarje, kazao je Juričević te dodao da je informiran kako se predstavnici INGRA-e namjeravaju sastati s predstavnicima Vlade i zatražiti ubrzavanje administrativnih procedura potrebnih za nastavak projekta


Iako je prošlo već godinu i pol dana od kada je INGRA objavila šestomjesečno zamrzavanje aktivnosti, oko Projekta Posedarje Rivijera, projekt je i dalje u “statusu quo”.
Kao razlog stopiranja Posedarja Rivijere iz INGRA-e su navodili opću gospodarsku krizu koja je znatno smanjila investicijske aktivnosti.  
Kriza je, eto, potrajala, a da se nešto ipak kreće, moglo se čuti tek prije desetak dana kada je glasnogovornik INGRA-e Danko Deban izjavio da INGRA ne odustaje od Posedarje Rivijere.
Potvrdio nam je to i načelnik Općine Posedarje Ivica Juričević.
– Za 6. listopada zakazan je sastanak između Stručnog povjerenstva projekta, investitora INGRA-e i Općine Posedarje. O detaljima zaista ne znam puno i o INGRA-inim planovima ne bih ništa konkretno ni mogao reći prije sastanka, kazao je Juričević te dodao da je informiran kako se predstavnici INGRA-e namjeravaju sastati s predstavnicima Vlade i zatražiti ubrzavanje administrativnih procedura potrebnih za nastavak projekta.
Podsjetimo, Posedarje Rivijera prva je greenfield investicija u Hrvatskoj kojom se na lokaciji Svrdlac pokraj Posedarja planira izgraditi elitno turističko naselje. Potpisivanje Ugovora o javno-privatnom partnerstvu i osnivanje zajedničke firme Posedarje Rivijera između Općina Posedarje i zagrebačke INGRA-e dogodilo se još 17. veljače 2006.
Elitno turističko naselje sa 1.500 kreveta trebalo bi se izgraditi na zemljištu površine 454.637 metara četvornih koje je u vlasništvu Općine Posedarje.
Planirana je izgradnja turističkih sadržaja s četiri zvjezdice: hotela, vila, marina te sportskih, rekreativnih, zabavnih, edukativnih i zdravstvenih sadržaja. Smještajni kapaciteti uključuju 1.500 ležajeva – 600 ležajeva u hotelskom smještaju i 900 ležajeva u sklopu vila, uz mogućnost proširenja do 1.800 ležajeva te 200 vezova u marini.
Projektom bi se trebalo otvoriti i oko 300 novih radnih mjesta pri čemu će prednost kod zapošljavanja imati lokalno stanovništvo.