Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Krupni otpad seli s Poluotoka

29.09.2010. 22:00
Krupni otpad seli s Poluotoka


Prema obavijesti za odvoz krupnoga otpada ove subote s Poluotoka, građani su pozvani da otpad iznesu u petak navečer ili u subotu ujutro do 9 sati. Otpad trebaju iznijeti na mjesta gdje inače ostavljaju mali kućni otpad


U subotu 2. listopada komunalna tvrtka Čistoća će s Poluotoka odvoziti tzv. glomazni otpad. Bit će to poslije četiri ljetna mjeseca pa se vjeruje da su u toliko vremena domaćinstva u tome središnjem dijelu grada nakupila dosta velikog otpada, starih ormara, kreveta, stolica i svega onoga što ne spada u sitni kućni otpad, a koji se iz toga dijela grada odvozi više puta dnevno. Naime, tijekom turističke sezone krupni otpad se uopće ne odvozi, a inače se s Poluotoka odvozi pet puta na godinu. Uvijek, kako je poznato, prve subote u mjesecima veljači, travnju, lipnju, listopadu i prosincu. U ostalim gradskim zonama kojih ima šest odvozi se češće, svakih tjedan dana. Zapravo u šest gradskih zona Čistoća postavlja zelene kontejnere i građani u njih mogu odlagati svoj glomazni otpad. Mogu građani i pojedinačno naručiti takav kontejner, ali tako zatražen kontejner i posebno plaćaju. Prvo uslugu trebaju platiti na blagajni Čistoće, a onda im se kontejner doveze na lokaciju koju naruče. Sve detalje o tome i o rasporedu odvoza velikog otpada građani mogu vidjeti i na web stranicama Čistoće Zadar.
Prema obavijesti za odvoz krupnoga otpada ove subote s Poluotoka, građani su pozvani da otpad iznesu u petak navečer ili u subotu ujutro do 9 sati. Otpad trebaju iznijeti na mjesta gdje inače ostavljaju mali kućni otpad.