Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vukčević: Nemoguće je heroin vagati žličicom

29.09.2010. 22:00
Vukčević: Nemoguće je heroin vagati žličicom


Vukčević je opovrgnuo navode policajca koji je svjedočio na posljednjem ročištu, a koji je rekao da mu nije pronađena vaga, jer da u posljednje vrijeme heroin važu malom žličicom u koju stane 0,1 gram, izjavivši kako je to nemoguće


Iznošenjem obrane jučer je na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje starom policijskom znancu Zoranu Vukčeviću (44), koji je više od pola života ovisnik o opojnim drogama. Vukčević je to pred sudskim vijećem, kojim predsjeda sutkinja Dijana Grancarić i priznao, kazavši kako već 24 godine konzumira heroin te da u posljednje vrijeme prima i zamjensku, heptanonsku terapiju. Upravo za osobne potrebe, kazao je jučer Vukčević, kupio je i heroin koji su prilikom uhićenja, u lipnju, policajci pronašli kod njega, a s istim ciljem posjedovao je i heptanon koji mu je pronađen kasnije u pretresu stana. Opovrgnuo je navode policajca koji je svjedočio na posljednjem ročištu održanom početkom ovog mjeseca da mu nije pronađena vaga, jer da u posljednje vrijeme ovisnici i dileri heroin važu malom čajnom žličicom u koju stane 0,1 gram izjavivši da je to nemoguće.
Rasprava je nakon njegova svjedočenja odgođena, a novo ročište zakazano je za 11. listopad kada će kao svjedok biti pozvan policajac koji je sudjelovao u Vukčevićevu uhićenju.
Optužnicom Županijskog državnog odvjetništva Vukčevića se tereti zbog posjeda 2,93 grama heroina i 7,43 grama heptanona namijenjenih daljnjoj prodaji, a uhvaćen je u lipnju prošle godine u policijskoj zasjedi nedaleko od zgrade u kojoj stanuje. Vukčević je tada, ugledavši policajce nakon što je izašao iz zgrade, munjevitom brzinom iz ruke odbacio desetak smotuljaka sa sveukupno 2,93 grama heroina, a u pretresu stana policajci su mu još pronašli četiri paketića sa sveukupno 7,43 grama heptanona. Na navode optužnice na posljednjoj raspravi Vukčević, koji se nalazi u pritvoru zadarskog Istražnog centra od dana uhićenja sredinom lipnja ove godine, izjasnio je da se ne osjeća krivim.