Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Radovi inspirirani morskim ljepotama zadarskog arhipelaga

29.09.2011. 22:00
Radovi inspirirani morskim ljepotama zadarskog arhipelaga


U galerijskom prostoru jedriličarskog kluba “Uskok” sinoć je otvorena izložba slikarskih radova nastalih u sklopu Međunarodne likovne kolonije “Jadertina 2011.”
U prisustvu bugarskog veleposlanika u Hrvatskoj gosp. Ivana Sirakova, predstavnika Grada i Županije nekoliko riječi o likovnoj koloniji kazao je akad. kipar i predsjednik UO “Jadertina” Konstantin Kostov.
– Ovogodišnja, 16. po redu likovna kolonija nažalost je imala poteškoća u organizaciji, a riječ je o svima poznatoj financijskoj situaciji. Ipak smo uspjeli nešto napraviti, tako da smo dva tjedna plovili zadarskim arhipelagom, slikali i družili se s mještanima. Drugi dio kolonije proveli smo u Vinjercu i Slivnici. Nadam se da će svaki od vas pronaći nešto što mu se sviđa. Nadamo se da ćemo i dalje provoditi program koji će promicati kulturni život grada, kazao je Kostov zaključivši kako o djelima neće govoriti, jer ona govore sama za sebe.
Predstavljeni radovi objedinjuju opus slikara iz Bugarske, Slovenije, Njemačke, Hrvatske i Rusije, a inspirirani su morskim ljepotama zadarskog arhipelaga.
Svojim radovima na Uskoku se predstavlja dvanaest slikara: Hristo Kralev, Veneta Gančeva, Dimitar Kostadinov, Georgi Atanasov, Nikolaj Todorov, Hristo Konsantinov, Georgi Atanasov- Vasilev, Antonia Duende,Vessela Posner, Elena Akimova, Olga Sergienko i Karmen Župevec.