Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Split će napadati, a mi ćemo čekati svoju priliku

29.09.2011. 22:00
Split će napadati, a mi ćemo čekati svoju priliku


Nama je najvažnije u Splitu ponoviti igru s ovogodišnjih gostovanja, a to je čvrsta obrana, pas igra u sredini terena i brze kontre – kaže Bilen


Iza Marija Bilena je zanimljiva karijera puna uspona i padova. Vrhunac su svakako nastupi za Slaven Belupo koji je tada igrao i kvalifikacije za Europsku ligu. U Koprivnici je Bilen bio dvije godine. Kasnije stvari po Bilena nisu išle željenim tijekom, pa je tako prije dolaska za Zadar nastupao za trećeligaša Nehaj. Bio je Bilen pola sezone i u Albaniji gdje su i počeli problemi s ozljedom stopala. Konačno, ove jeseni u Zadru se ustalio na poziciji stopera i potvrdio se kao najveće pojačanje momčadi Dalibora Zebića.
– U Zadru sam zadovoljan, a nadam se da su i u klubu zadovoljni sa mnom. Kada sam dolazio najvažnije mi je bilo igrati jer posljednjih godinu i pol dana nisam bio u Prvoj ligi. U kontaktu sa Zadrom pomogao mi je Tomislav Čuljak, kojeg poznajem iz Cibalije, a koji je pola sezone bio u Zadru – kaže Bilen za kojeg je u jednom trenutku postojala bojazan da je nakon 5. kola i gostovanja u Šibeniku izgubljen možda i dokraja polusezone. Razlog su bili ponovni problemi sa stopalom (metatarzalna kost) zbog kojih je Bilen završio čak i na štakama. Oporavak je trajao tri tjedna, a koliko Bilen znači Zadru vidjelo se i u subotu protiv Zagreba.
– Iskreno, očekivao sam da ću i prije biti spreman i nisam se bojao da bi polusezona za mene mogla biti izgubljena. S ovom ozljedom sam već imao problema, bio sam i na operaciji, ali srećom ovaj put se nije radilo o ničem ozbiljnijem.
Samo jedan poraz u novoj sezoni ima i Split, sutrašnji domaćin Zadru u 10. kolu.
– Ako Split želi borbu za drugo, pa i prvo mjesto onda sigurno računaju na tri boda protiv nas. Za pretpostaviti je da će nas napasti od prve minute i tako pokušati što prije postići pogodak. Nama je najvažnije u Splitu ponoviti igru s ovogodišnjih gostovanja, a to je čvrsta obrana, pas igra u sredini terena i brze kontre. Na taj način možemo ugroziti i Split. Naš je cilj u toj utakmici ne izgubiti.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU ZADARSKOG LISTA


 CON SE VRAĆA, ALI NA KLUPU




Marin Con oporavio se od ozljede i bit će spreman zaSplit. No, nakon što je cijelu prošlu i početkom ovesezone bio standardan u prvih 11 u Parku mladeži gačeka klupa. Bilen i Jonjić kao stoperi te Pezo na poziciji korektora odradili su jako dobro dvoboj sa Zagrebom i Dalibor Zebić je odlučio da nema potrebe zapromjenama u obrani. U momčad se nakon odrađenatri žuta karton vraća Ivan Anton Vasilj, koji će na lijevibok, odakle će Perica Šare preseliti na klupu.